Foto: «Mielavs un taurētāji» Fon Stricka villā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Svētdienas vakarā Rīgā, K.K. fon Stricka villā (A. Briāna ielā 9) pirmo no sešiem ziemas koncertiem sniedza Ainara Mielava izveidotā jaunā muzikālā apvienība «Mielavs un taurētāji». Atšķirībā no citiem tradicionālajiem Mielava koncertiem šoreiz dziedātāju un dziesmu rakstnieku pavadīja pūtēju kvintets.

Koncertā skanēja gan jau labi zināmas «Mielavs un pārcēlāji» un «Jauna Mēness» dziesmas, gan Borisa Grebenščikova un Imanta Kalniņa kompozīcijas.

Ainars, kā allaž, daudz sarunājās ar publiku, izstāstot gan šīs ieceres pirmsākumus, kas meklējami bērnības gados Liepājā, gan paužot savu pilsonisko nostāju attiecībā uz pašmāju mūziķiem, kas turpina koncertēt Krievijā.

«Ja, nedod Dievs, Latvijā atgriezīsies boļševiku laiki, kurš būs nākamais Vilis Lācis? Renārs Kaupers vai Intars Busulis?»

skarbs ir Ainars.

Līdzās Ainaram (balss, mutes harmonikas) koncertos muzicē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra meistari: Jānis Porietis (trompete, flīgelhorns), Edgars Bārzdiņš (trompete), Raivis Māgurs (tuba), Artūrs Šults (mežrags) un Kaspars Majors (trombons), kā arī Juris Kroičs (sitaminstrumenti).

Aranžējumus veidojis šo kompozīciju līdzautors Gints Sola.

Nākamie koncerti:

6. decembrī plkst. 20:00,

7. decembrī plkst. 20:00,

20. decembrī plkst. 20:00,

21. decembrī plkst. 20:00.

22. decembrī plkst. 20:00.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu