Dzintaros vijolnieka Raimonda Ozola stīgu kvartets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 26. martā, plkst.14 Dzintaru koncertzālē uz otro demokrātiskā cikla «Brīvdienu mūzika» koncertu, aicina populārais vijolnieks, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols ar stīgu kvartetu, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Raimonda Ozola stīgu kvartetā satikušies mūziķi, kuri ikdienā redzami Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Pie pirmās pults orķestra koncertmeistars Raimonds Ozols – daudzpusīgs mūziķis, kas brīvi uzstājas klasiskās un populārās mūzikas žanrā, spēlējot gan akustisko, gan elektrisko vijoli. Raimonda kolēģi - otro vijoļu grupas mūziķe Daina Birzniece, altiste Katrīna Krašauska un čellists Jānis Rinkulis.

Koncerta programma būs klasiskās mūzikas šedevru, regtaima izklaidējošo ritmu un tango ugunīgās smeldzes buķete. Baroka spilgtais uznāciens ar Hendeļa rosīgo «Karalienes Šēbas ierašanos» no oratorijas «Solomons», kam līdzās likts Baha pārpasaulīgais «Arioso» no 156. kantātes un dievišķa melodijas lappuse no Gluka operas «Orfejs un Eiridīke».Kāda rotaļīgāka nots pie čehu romantiķa Dvoržāka un, iespējams, viens no skaistākajiem skaņdarbiem vijolei «Meditācija» no Masnē operas «Taīda». Pjacolla aizvedīs uz saules pielietās Argentīnas tango pasauli, bet leģendārais Džoplins – pie amerikāņu regtaima dzīvīguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu