Mīlēt dzīvi! Robija Viljamsa koncerts Viļņā kā antidepresants

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Sirsnība un uzspēlēta bravūra, ģimenisks mīļums un melnais humors, skaļums un pietāte – tik pretrunīgs un tieši tāpēc lielisks bija viens no grandiozākajiem šīs vasaras popmūzikas notikumiem Baltijā – Robija Viljamsa (Robbie Williams) koncerts, kas 16. augustā izskanēja Viņģa parkā Viļņā. Robijs mīl dzīvi un liek to darīt arī skatītājiem!

«Labākais no tā, kas redzēts,» rezumē Signe, kas uz šovu Viļņā ieradās kopā ar draudzenēm. «Bijām uz Robija Viljamsa koncertu gan Rīgā, gan Tallinā. Tomēr šis bija emocionālākais no redzētajiem Robija sniegumiem. Tāds kā ģimeniskums, siltums, sirsnība pret skatītājiem.»

Uz «fantastiskā izklaidētāja», pilnajā vārdā Roberta Pītera Viljamsa koncertu Viļņā trešdienas vakarā traucās autobusu straume no kaimiņvalstīm – Latvijas un Igaunijas. Laika apstākļi bija koncerta rīkotāju un Robija fanu pusē – saule sildīja līdz pat vēlam vakaram, daži biedējoši lietus mākoņi pagāja secen.

Viņģa parks Viļņā līdzinās mūsu Mežaparkam, un ceļš, kas jāmēro līdz ieejai dabas koncertzālē, līdzinās mežam. Tas, ka lietuviešos uzņēmēja gars ir stiprāks nekā mums, atklājās jau tūlīt pēc robežas šķērsošanas. Pa leišu laukiem ducina kombaini un visdažādākie traktori, katrs zemes pleķītis ir apstrādāts, redzamas noliktavas un angāri, līdzīgi pašmāju Valsts ieņēmumu dienesta centrālajai ēkai. Līdzās krustiem ceļa malās ir diletantiski reklāmas piedāvājumi kaut ko iegādāties. Tomēr koncerta arēnā šķita, ka prasmei tirgoties ir arī savi mīnusi.

Teltīs, kas bija izvietotas plašā lokā, lielos katlos garoja plovs, makaroni ar gaļu, cepti kartupeļi – viss publikai, kas ir pilnīgi izbadējusies.

Visur tika tirgots tikai alus un sidrs. Lai tiktu pie glāzes minerālūdens, nācās izmisīgi staigāt turp un atpakaļ, bet tie, kas vēlējās sulu vai limonādi, palika ar garu degunu.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Publika – visraibākā. Sākot ar hipsterīgiem jauniešiem un beidzot ar inteliģentiem pensijas vecuma pāriem, kas, varētu likties, zemāk par operas skatuvi nenolaižas un no sirds nīst triviālas popmūzikas izklaides.

Nu ko? Tas vien nozīmē, ka Viljamss prot izklaidēt pat nīgrus intelektuāļus.

Tomēr visvairāk «uz Robiju», šķiet, bija ieradušies tie, kas britu mūziķi atceras vēl no 90. gadu puišu grupas «Take That» laikiem un ir viņa vienaudži. Ik pa laikam tuvumā ieskanējās latviešu un igauņu valoda.

Savādi šķita, ka VIP zona, kurā biļetes bija visdārgākās, atrodas nomaļus un patālu no skatuves. Toties, nokļūstot «fanu zonā», ir garantija, ka varēsi ielūkoties mākslinieku sejās.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Koncerta īpašie viesi bija sintopa grupa «Erasure», kuri ir plaši pazīstami ar saviem hitiem «Always», «A Little Respect», «Love to Hate You», «Sometimes», «Oh L'amour».

Homoseksuālais Endijs Bels, neraugoties uz saviem 53, joprojām fascinēja publiku ar savu īpašo manierīgumu, kurā savijas zēnisks trauslums ar bezkaunīgu koķetēriju.

Pēc gaidpilnas pauzes sākās Robija koncerts Eiropas turnejas «The Heavy Entertainment Show» ietvaros. Plašo laukumu pāršalca smiekli un ovācijas, kad koncertu ievadīja iespaidīga, humora pilna himna par godu Robijam.

«Dievs, svētī mūsu Robiju! Viņš ir dziesmu karalis,»

auroja koris. Jāteic, ka ironiska pašslavināšanās un, jāteic, pamatota bravūra raksturīga britu popmūzikas karaļa koncertiem. Un kāpēc gan ne? Ja atceramies vien faktu, ka 2006. gadā mūziķis uzstādīja Ginesa pasaules rekordu ar vienā dienā pārdotiem 1,6 miljoniem biļešu uz viņa pasaules tūri.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pozitīvs huligāns, dabiski vīrišķīgs, bet bez mazākajām «mačo» iezīmēm – tāds Robijs atklājās skatītājiem. Sirsnīgi - vienu dziesmu mūziķis izpildīja kopā ar tēvu Pītu Konviju. Mūzika kā lāzera stari lidoja visos virzienos un publika dziedāja līdzi.

Kopā ar Robiju dziedātā «I love My Life» ir labākais antidepresants, kādu vien var iztēloties.

15 reizes BRIT Awards balvu ieguvušais Robijs Viljamss, kura slava kopš 90. gadiem nekad nav norietējusi, protams, ir perfekts profesionālis. Tomēr viņa tēls nav sintētisks un atsvešināts, kā tas mēdz gadīties ar cilvēkiem, kuri savu tēlu un izturēšanos noslīpējuši tiktāl, ka aiz maskas vairs nav redzams cilvēks. Gluži otrādi – viņa harisma ir dabiska un sirsnīga.

Turnejas laikā paredzēti 29 koncerti. Nākamais koncerts notiks 19. augustā Prāgā. Bet noslēgsies turneja 10. septembrī Maskavā. Jāpiebilst, ka albuma singls «Party Like a Russian» tika izdots pērnā gada septembra beigās un tā tapšanā piedalījies arī mūsu vīru koris «Gaudeamus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu