Cēsīs izskanējis «GusGus» dalībnieka Högni koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

3. februārī, koncertzālē «Cēsis», Ambiente skatuve cikla ietvaros, izskanēja islandiešu komponista un mūziķa Högni solo albuma «Two Trains» turnejas vienīgais koncerts Baltijā. Högni Egilsons plašākai publikai vairāk pazīstams kā indie rock grupas «Hjaltalín» un elektroniskās mūzikas apvienības «GusGus» dalībnieks. Cēsīs skanēja mūziķa solo albumu «Two Trains» skaņdarbi klusinātākā un akustiskākā versijā.

Muzikālā ziņā jaunajā albumā iekļautos skaņdarbus raksturo «Eiropas avangarda elpa,» kas papildināta ar «klaudzoņu, metāliskām skaņām, kora balsīm un sapludinošām dziedājumu aranžijām».

Cēsu koncertā kopā Högni uzstājās bijušais drupas «GusGus» dalībnieks President Bongo /elektronika/ un Daniels Fridriks Boidvarsons /ģitāra/.

Koncertzālē «Cēsis» šis bija jau otrais jaunā cikla Ambiente skatuve koncerts. Sēriju raksturo neordināri muzikāli meklējumi, īpaša, pat maģiska noskaņa jaunu un harizmātisku mūziķu izpildījumā. Atmosfēru šajos koncertos papildus rada arī neierastais iekārtojums ar skatuvi zāles vidū, kas klausītājus tuvina izpildītājmāksliniekiem. Nākamais koncerts gaidāms 27. aprīlī, kad dzirdēsim ķīniešu izcelsmes kanādiešu pianisti Vikiju Čovu, kas tiek dēvēta par jaunās mūzikas jauno zvaigzni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu