Lūznavas muižā izskanēs trio «Art-i-Shock» un Prāņa koncertprogramma «Art-i-Klasika»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 24. februārī, plkst.14 Rēzeknes novadā, Lūznavas muižas Sarkanajā zālē viesosies pārsteidzošais un enerģiskais trio «Art-i-Shock», kas kopā ar rata liras spēles meistaru Guntaru Prāni izspēlēs koncertprogrammu «Art-i-Klasika», informē Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Drele.

Trio «Art-i-Shock» ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Trio sastāvā muzicē trīs izcilas mūziķes – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Trio «Art-i-Shock» tapa sagadīšanās rezultātā 2011. gada sākumā, kad visas ansambļa dalībnieces, bija nominētas «Lielajai mūzikas balvai 2010» par izcilu darbu ansamblī. Apbalvošanas ceremonijā, spēlējot trio sastāvā, viņas nolēma savu pirmo satikšanos uz skatuves no nejaušības izvērst par pastāvīgi koncertējošu, mākslinieciski spilgtu apvienību. Trio darbības laikā dažādi komponisti īpaši šai muzikālajai vienībai veltījuši teju divdesmit skaņdarbu.

Lūznavas muižā izskanēs trio un viduslaiku mūzikas speciālista, rata liras spēles meistara, arī Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas rektora un grupas «Schola Cantorum Riga» mākslinieciskā vadītāja Guntara Prāņa koncertprogramma «Art-i-Klasika», kas tapusi 2017. gadā, «Art-i-Shock» esot Latvijas Radio 3 (Klasika) rezidences ansamblim.

Līdz ar šo programmu trio beidzot realizējis savas ilgas pēc klasikas un baroka repertuāra, izveidojot koncertprogrammu ar radio moto – «Mode mainās, klasika paliek». Tajā trio artišokē savus klausītājus, piedāvājot vēl nedzirdētu un sastāvam neraksturīgu repertuāru, pievēršoties klasikai, barokam, renesansei un pat viduslaikiem.

Līdzās ārvalstu komponistu skaņdarbiem koncertā izskanēs arī latviešu mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu