Koncerta apskats: GusGus Rīgā (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Sestdienas vakarā pustukšajā, jeb precīzāk puspilnajā «Sapņu fabrikas» centrā neizmirstamu deju vakaru sniedza islandieši GusGus.

Koncerta apskats: GusGus (Rīga, Sapņu fabrika 13.10.2007.)

Izpildījums: 10/12

Baudījums: 11/12

Skaņa: 8/12

Saturs: 8/12

Tieši tā, nevis koncertu, bet lielisku deju vakaru. Ļoti grūti šādos pasākumos nosēdēt miera stājā, tas varbūt pa spēkam ir tikai koncerta apsargam vai bārmenim - lielākā daļa sanākušo liegi kustējās masīvo elektronisko bītu pavadībā.

Ja nemaldos, 90. gadu otrajā pusē GusGus jau reiz viesojās Rīgā, toreiz kopā ar citiem jautri noskaņotiem jauniešiem devos uz Rīgas kinostudiju, taču, šķiet, līdz koncerta norises vietai tā arī netiku garās rindas un citu blakusfaktoru dēļ. Savukārt šovasar GusGus priekšnesumu vēroju Francijas festivālā «Europavox», tādēļ uz Rīgas koncertu devos jau ar noteiktu izveidotu priekšstatu par gaidāmo uzstāšanos.

Jāatzīst, ka neesmu skrupulozi sekojis šā Reikjavīkas kolektīva daiļradei, pirmās muzikālās atmiņas man saistās ar 1999. gadu, kad mūzikas televīzijas kanāli aktīvi spēlēja savdabīgos «Ladyshave» un «Starlovers», koncertā gan šos skaņdarbus nedzirdējām. Vēlāk esmu epizodiski klausījies 2002. gada plati «Attention» ar nesošo «David» un šovasar izdoto dejisko «Forever», kas, manuprāt, ir pat ļoti izdevies.

Koncertā GusGus pārsvarā spēlēja muzikālo materiālu no «Forever», bija gan «Degeneration», gan singli «Hold You» un «Moss». Uz skatuves bez diviem grupas pamatdalībniekiem President Bongo un Biggi Veira kāpa dziedātāja Zeme (Earth), ekstravagantais solists Daniels Augusts Haraldsons (Daniel Agust Haraldsson) un vēl viena dziedātāja, kuras vārdu ātrumā nevarēju sameklēt.

GusGus bija atbraukuši paši ar savu gaismu režisoru, kas būtiski pastiprināja skatuves šovu, aiz dīdžeju mugurām savā nodabā darbojās arī video instalācijas.

Koncerta izskaņā GusGus kulminēja ar minēto deju zāļu grāvēju «David» un reliģiski spocīgo titulskaņdarbu «Forever», kas, manuprāt, sava neveiklā teatrālā šova dēļ bija visa koncerta nepārliecinošākais brīdis.

Domāju, ka tie interesenti, kas bija sanākuši, nenožēlo ne mirkli.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu