Kriss Rī Rīgā (38)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. februārī "Arēnā Rīga" koncertu sniedza blūza ģitāras meistars Kriss Rī (Chris Rea).

Mūziķis pēc nopietnas slimības ir atgriezies uz skatuves, lai dotos šoreiz pēdējā (vai tiešām?) koncertturnejā ar jaunu albumu "Fabulous Hofner Blue Notes". Atgādināsim, ka jau pirms diviem gadiem rīkotā tūre, kuras ietvaros Rī pirmo reizi viesojās Rīgā (), tika pozicionēta kā "Atvadu turneja". Turklāt arī studijas darbs nav apstājies un šomēnes izdots veselu trīs disku komplekts. Runas par došanos pelnītā atpūtā, šķiet, tomēr bijušas stipri pārspīlētas.

Šoreiz Krisa Rī koncerts sastāvēja no divām daļām, kurās mākslinieks uzstājās kopā ar sešdesmitajos gados izveidoto Liverpūles grupu "The Delmonts".

Slavenās dziesmas "Road To Hell" autors koncerta pirmo pusstundu veltīja rokenrola ēras klasisko dziesmu interpretācijām - sešdesmito un septiņdesmito gadu surf un R&B stila mūzikai.

Koncerta otrajā daļā Kriss Rī un viņa jaunais pavadošais sastāvs klausītājiem piedāvāja uz blūzu orientētas, instrumentālas kompozīcijas, daudzas no kurām jau dzirdētas 2006. gadā ("Easy Rider" u.c.), jaunās dziesmas un, protams, arī Krisa Rī nu jau par klasiku kļuvušos skaņdarbus - "Josephine", "Road To Hell", "Looking for the Summer" u.c.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu