Ladybird «Nightvision» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dziedātāja Ladybird
Dziedātāja Ladybird Foto: Publicitātes foto

Bijusī Laura Reinika pavadošā dziedātāja jeb mazliet noslēpumainā zvaigznīte (šāds epitets atrodams platformacd mājas lapā) Ladybird jeb īstajā vārdā Dace 28. oktobrī laidusi klajā pirmo albumu «Nightvision».

Ladybird mūsu nedaudz provinciālajā republikā drīzāk jādēvē par zvaigzni, viņas attēls rotā skolēnu burtnīcas, žurnālu vākus un lielveikalu sienas. Tieši jaunās paaudzes dziedātāju vidū Ladybird ir spilgta un interesanta personība, ņemot vērā viņas izcelsmi un bērnības gados piedzīvoto (četru gadu vecumā ģimenes apstākļu dēļ viņa nokļūst bērnunamā, kur ar nelieliem pārtraukumiem dzīvo līdz 17 gadu vecumam).

Arī visas Latvijas popmūzikas kontekstā «Nightvision» uzskatāms par ievērojamu panākumu, galu galā visas albuma dziesmas ir profesionālu ārzemju dziesmu autoru darbs.

Plate sākas ar «Move On Automatic», kas sasaucas ar Kylie Minogue pāris gadus atpakaļ aktuālo «Love At First Sight». Līdzīgi arī veiksmīgais radio hits «Dangerous To Me» atsauc atmiņā nez kāpēc Kailijas Minogas (Kylie Minogue) divus gadus veco «Can’t Get You out of My Head».

Viena no labākajām dziesmām šķiet šā brīža aktuālais singls «Next Level», kas izceļas ar harmonisku melodiskumu un salīdzinoši saturīgu tekstu. Kaut, protams, popmūzikas mērķis ne vienmēr ir dziļu domu vai jūtu izklāstīšana, tieši pretēji, tāds nav šādas mūzikas uzdevums. Pirms dažiem gadiem līdzīgu mūzikas nišu mēģināja ieņemt dziedātāja Linda Leen, atzīmējoties ar virkni veiksmīgu radiosinglu, šobrīd viņas aizsākto nedaudz veiksmīgāk pārņem un turpina Ladybird, kuras producentu grupas koncepcija ir koncentrētāka, precīzāka un veiksmīgāka.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu