Ideal Standart «Genādijs Klauvē Pie Durvīm» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nesen izdotais Kaspara Rolšteina un Hardija Lediņa jeb apvienības «Ideal Standart» albums ir viens no retajiem eksperimentālās mūzikas precedentiem Latvijas mūzikas dzīvē. Muzikālo eksperimentu saturs, šķiet, nebūs tuvs plašam klausītāju lokam, tomēr pašiem māksliniekiem nav bijis garlaicīgi, un izklausās, ka ir gājis visai jautri.

Ideal Standart «Genādijs Klauvē Pie Durvīm»

(Radošā Laboratorija)

«Genādijs Klauvē Pie Durvīm» ir dziesmu cikls, kura galvenais varonis ir santehniķis Genādijs – cilvēks ar zelta rokām. Tā aizmetņi meklējami jau dažās 1997. gada idejās, kad tapa garadarbs «Rolstein On The Beach».

«Genādijs Klauvē Pie Durvīm»
«Genādijs Klauvē Pie Durvīm» Foto: Publicitātes foto

Projekta autori ir smalki piedomājuši pie tā, lai par šo ierakstu uzzinātu pēc iespējas plašāka auditorija, sekmīgi demonstrējot šādas mūzikas konkurētspēju un nepieciešamību. Paši autori smejoties šo darbu dēvē par «popmūziku inteliģentam cilvēkam». Vai tas tā patiešām ir, ieteiktu katram pārliecināties pašam un mēģināt izvērtēt, vai ieraksta saturs atbilst katra inteliģences definīcijai vai tieši otrādi – esat spiests atzīt, ka patiesībā ar grūtībām izturējāt līdz trešajai kompozīcijai.

Tam, protams, nav nekāda sakara ar inteliģenci kā tādu, tostarp muzikālo, vēl vairāk, tam ir visai maz sakara ar apzinātu sevis un citu muzikālu spīdzināšanu mākslas vārdā. Domāju, ka «Genādijs» ir veselīgs muzikālais eksperiments, kura autoriem ir bijis pietiekoši svarīgi tajā dalīties ar citiem. Ceru, ka «Ideālais Standarts» turpinās radošos meklējumus un drīzumā pārsteigs mūs vēl ar kādu savdabīgu muzikālo opusu.

Viens no gada interesantākajiem pašmāju ierakstiem.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu