Gunārs Rozenbergs «Laura» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ieraksta pārizdošana kompaktdiskā prasījusi gandrīz 25 gadus, tomēr beidzot tas ir noticis un klausītāju priekšā nonācis izcils latviešu vieglās džeza un estrādes instrumentālās mūzikas paraugs.

Oriģināli ierakstīts 1976. gadā, platē izdots divus gadus vēlāk (tā laika raksturīga PSRS iezīme – mūžīgās rindas gan veikalos pēc pārtikas, gan pēc dzīvokļiem, gan pēc vilcienu un autobusu biļetēm attiecas arī uz mūzikas ierakstu ražošanu un izdošanu, «Lauras» gadījumā tā bija divus gadus ilga rinda).

Gunārs Rozenbergs «Laura»
Gunārs Rozenbergs «Laura» Foto: Publicitātes foto

Rozenberga 90. gadu aktivitātes galvenokārt saistās ar Ziemassvētku programmu, Frenka Sinatras melodiju aranžēšanu, kā arī epizodisku iesaistīšanos dažādos mūzikas projektos. 2001. gadā pēc ilgāka klusuma perioda Gunārs Rozenbergs piedalās grupas Satellites LV mazās plates ierakstā «Kind Of Glue», kurā dzirdams kompozīcijā «Surfin’». Pēc veiksmīgās sadarbības Rozenbergs tiek aicināts piedalīties grupu Satellites LV, Dull Doll un Lolitas Brīnumputns kopējā projektā kuba, kas 2002. gadā vainagojas ar kopēju ierakstu «15 Episodes Of Kuba».

Ierakstā «Laura» dzirdamās melodijas atsauc atmiņā nostalģiskas ainas no 70/80. gadu mijas, kad pa Rīgas ielām vēl kursēja vecie tramvaji, trolejbusi un autobusi, cilvēki vēl nezināja, kas ir «Coca Cola» un hamburgers, tā vietā viņi drūzmējās pie lielajām, dzeltanajām kvasa mucām, remdēja slāpes un smēķēja cigaretes «Prima».

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu