Imants Daksis uzsauks jaunu albumu "Mežs ieiet sevī" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13.aprīlī mūziķis Imants Daksis sadarbībā ar kultūras menedžmenta centru "Lauska" ir paredzējis izdot savu nu jau devīto studijas albumu (septīto soloalbumu) "Mežs ieiet sevi".

13.aprīlī plkst. 13 Imants viesosies mūzikas ierakstu veikalā "Upe" (Vaļņu ielā 26), savukārt plkst. 15 – veikalā "Randoms" (Kaļķu 4). Abos veikalos Imants īsi prezentēs jaunāko veikumu. Vakarā ap plkst. 19 notiks Imanta Dakša koncerts fotostudijā "Imagine" (Andrejostas 4a, aiz Andrejsalas kompleksa, www.studioimagine.lv). Ieeja visos prezentācijas pasākumos ir brīva.

Lai arī šajā albumā, kā ierasts, visu dziesmu tekstu un mūzikas autors ir pats Imants, šis darbs nav mūziķim raksturīgs ieraksts, jo atspoguļo viņa sadarbību ar iepriekš neskartiem skanējuma laukiem.

Albums "Mežs ieiet sevī" būs tautisku skaņu un noskaņu piesātināts. Tas ir tapis sadarbībā ar prasmīgiem tautas mūziķiem no tādām grupām, kā "Auļi", "Skyforger", "Skandinieki", "Iļģi", "Laimas muzykanti", un tajā ir dzirdama dūdu, stabuļu, kokles, ģīgas un citu tautas instrumentu spēle.

Ar albuma "Mežs ieiet sevī" palīdzību Imants pauž savu cieņu pret apkārtējo dabu. Jaunākā albuma vāciņš tiks drukāts uz papīra, kas tiek ražots ar cieņu pret vidi. Sadarbībā ar Zaļo jostu (www.zalajosta.lv) ir paredzēts arī katram albumam pievienot klāt atstarotāju, kas pasargātu katru tā klausītāju no nelaimēm uz ceļiem.

Tuvākajā laikā radiostacijās nonāks jau otrais singls no albuma "Mežs ieiet sevī". Pirmā albumu prezentēja šķietami rotaļīga dziesma "Es gribu mīlēties", par otro singlu ir izvēlēta dziesma "Purvs tevi sauc", kas, lai arī nav šā albuma tituldziesma, tomēr gan muzikāli, gan idejiski vispusīgi raksturo albumu kopumā. Par dziesmas "Purvs tevi sauc" ideju pats Imants saka: „Pasaule un cilvēks atrodas globāla purva priekšā, kurā iestiguši, mēs aizmirstam savas iepriekšējās kļūdas - un, it kā to nemaz nebūtu bijis, pieļaujam tās atkal un atkal. Mežs ieiet arvien dziļāk sevī, bet cilvēks to pat nepamana. Ar milzīgu spēku tad lauzīsies asni no purvainās zemes, un ilgi apspiestais mežs noārdīs aizmirstības jūgu. ...cilvēks pamodīsies tuksneša vidū ar grāmatu rokā; un vēja lokators būs viņam koks...”

Pielikumā – albuma vāciņš; sīkāku informāciju par albumu, dziesmu un pašu Imantu meklējiet www.imantsdaksis.lv!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu