Rīgā notiek folkmūzikas festivāls (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 5.maijā un 6.maijā, kad Rīgā notiks folkmūzikas festivāls, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar astoņiem folkmūziķiem, kuri rādīs dažādu tautu kultūras daudzveidību.

Festivāla programmu veidos dalībnieki no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Kambodžas un Dienvidkorejas. Festivāls notiks divas dienas, to laikā varēs baudīt izcilas pasaules kultūras vērtības gan Stacijas laukumā, gan Lielajā ģildē.

Festivāla pirmajā dienā Stacijas laukumā tiks piedāvāta plaša pasākumu programma. Tā domāta gan mūzikas cienītājiem, gan cilvēkiem, kuri vēlas saturīgi pavadīt laiku kopā ar ģimeni.

Festivāla producente Gita Lancere informēja, ka paralēli koncertiem pirmajā festivāla dienā Stacijas laukumā bērniem un pieaugušajiem būs iespēja piedalīties dažādos konkursos un atrakcijās. Stacijas laukumā darbosies zīmēšanas, dabas materiālu, instrumentu, rotu gatavošanas un ķermeņu apgleznošanas darbnīcas.

5. maijā no plkst. 11 līdz 16 Stacijas laukumā uzstāsies latviešu grupas "Vilkači", "Forshpil" un "Iļjinskaja Pjatņica", Dienvidkorejas kolektīvs "Seodo Sori" un Kambodžas deju teātris.

Dienas noslēgumā Stacijas laukuma vakara koncertā uzstāsies Valta Pūces etnogrāfiskais orķestris ar programmu "Šai zemē/tai zemē" un Igaunijas grupa "Tuļļi Lum" kopā ar Julgī Stalti, kuru repertuāra pamatā ir līvu tautasdziesmas no igauņu folklorista Oskara Looritsa slavenā tautas mūzikas krājuma, kas stilistiski izveidotas par līvu tautas mūzikas, džeza un roka apvienojumu.

Savukārt Lielajā ģildē 5.maija vakara koncertā uzstāsies Dienvidkorejas kolektīvs Seodo Sori un Kambodžas deju teātris.

6.maijā "Origo folkmūzikas festivāla" noslēguma koncerts notiks Lielajā ģildē, kur piedalīsies Tuvas rīkles dziedātāju grupa "Huun Huur Tu", kas ir viena no harismātiskākajām un slavenākajām šā unikālā dziedāšanas stila pārstāvēm pasaulē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu