Līksnā notiks latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 14.jūlijā, Daugavpils rajona Līksnā notiks visā pasaulē lielākais latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs", informēja Daugavpils rajona Kultūras nama kultūras menedžere un festivāla "Muzykys Skrytuļs" dalībnieku koordinatore Anna Briška.

"Muzykys Skrytuļs" Līksnā notiks jau trešo gadu. Latgaliešu mūzikas festivāls ir iespēja sanākt kopā gan jauniem, gan arī jau popularitāti ieguvušiem mūziķiem, kuri dažādos mūzikas žanros rada un izpilda dziesmas latgaliski. "Muzykys Skrytuļs" ar apakšnosaukumu "kruot var na tikai naudu" ("krāt var ne tikai naudu") ir nekomerciāls pasākums, tāpēc katram piedalīšanās un ieeja ir bez maksas.

Mūzikas festivāla ietvaros notiks divi koncerti. Plkst. 16 sāksies akustiskais koncerts, kurā savu dalību apstiprinājuši "Laimas Muzykanti", Elīza un Kristiāns, folkloras kopa "Dyrbyni", Buca, Galēnu meiteņu grupa, "Cielaviņa", Weron Martin, folkloras kopa "Saivenis", Vinsents Kūkojs, DemY-eR, "Alverna", sieviešu vokālais ansamblis "Dziedi līdzi", "Likteņeigais pagrīzīņs uz Vainovu", "4-you & Sound Forces", folkoras kopa "Vīšnis", "Ieklausies", "Dabasu Durovys", Inga un Normunds, "Rudens stīgas" un Nīcgales līnijdeju grupa.

Plkst. 19.30 paredzēts grupu nakts koncerts ar grupu "Inlay", "Je-bazz", "Maiznieki", ''''D-Light", "Dabasu Durovys", "AoZ Project", "Bez PVN", "Sindroms", "Green Novice", "Inde Indive" un "DemY-eR" piedalīšanos.

No plkst.1 līdz plkst.4 dejas kopā "Latgolys Radejs" (Dj Tenis).

Koncertu laikā būs divu jaunāko latgaliešu mūzikas albumu - Laimas Muzykanti "Orkla bolss" un Bez PVN "Pyrms Vuorda", kā arī jauna projekta "Latgalīšu kuļturys gazeta" (Lakuga.lv) prezentācijas.

Šogad festivālu "Muzykys Skrutuļs" papildinās ari jauns mākslas projekts "Muokslys Skrytuļs", parādot Latgales reģionu un kultūru mākslinieciskā, vizuālā un fotogrāfijas retrospekcijā. Izstādē, kas tiks atklāta Līksnā 14.jūlijā, piedalās mākslinieki Mihails Ščepanskis, Gaļina Gruziņa, Laima Rēriha, Kristīne Klodāne, Guna Simanoviča un Jurika Bakāne.

Pasākumu rīko Līksnas pagasta padome un Latgales Studentu centrs. Atbalsta Daugavpils rajona padomes Tautas izglītības un kultūras centrs, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts Kultūrkapitāla fonds, zemnieku saimniecība "AMA", Rēzeknes augstskola, Daugavpils universitāte, Latvijas Universitātes Latgales filiāle, AS "Hansabanka", Juris Vingris un "Cēsu alus".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu