Valmieras rokfestivāls izrādījies finansiāli neveiksmīgs (54)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar notikušajā 10. Valmieras rokfestivālā apmeklētāju skaits nav bijis pietiekams, lai pasākumu uzskatītu par finansiāli veiksmīgu, tādēļ tā organizators Aigars Krēsla ir skeptisks, vai nākamgad atkal uzņemsies tā organizēšanu, informēja pasākuma organizētāji.

"Muzikālā ziņā 10. Valmieras rokfestivālu uzskatu par ļoti veiksmīgu, jo spilgtie mūziķi ar savu uzstāšanos sniedza lielu emocionālu pārdzīvojumu. Tomēr esmu ļoti sarūgtināts par mazo apmeklētāju skaitu. Acīmredzot cilvēki neprot izvērtēt prioritātes - daļa nedomājot samaksā 12 latu un vairāk par viskija pudeli, bet kvalitatīvam rokkoncertam šāda cena liekas pārāk liela," izteicās Krēsla, piebilstot, ka precīzs apmeklētāju skaits vēl nav zināms.

Nepilnas 12 stundas garās koncertprogrammas ietvaros uz Valmieras rokfestivāla skatuves kāpa septiņas latviešu grupas un četras ārvalstu mūziķu apvienības. Cilvēku lielu atsaucību izpelnījās enerģiskā, "drum’n’bass" stilā muzicējošā britu grupa "Kosheen" un krievu dvīņubrāļi "Bratja Grim", savukārt vācu "Oomph!" pārsteiguši ar lielisku gaismu šovu un atraktīvo solistu, kurš bija ģērbies trakokreklā.

"Varu droši apgalvot, ka šāda līmeņa grupas Latvijā vienkopus uz vienas skatuves vēl nav bijušas. Tā ir kvalitatīva Eiropas līmeņa mūzika, par kuru tiek prasīta atbilstoša samaksa," sacīja Krēsla, piebilstot, ka pagājušā gada pieredze, kad Valmieras rokfestivālā uzstājās tikai latviešu mūziķu apvienības, sevi neattaisnoja, tāpēc šogad tika uzaicināti pazīstami ārvalstu mūziķi.

Šis Valmieras rokfestivāls atšķīrās no iepriekšējiem ne tikai ar to, ka tas bija desmitais jubilejas gads un ka tajā uzstājās neparedzēti plašs zvaigžņu ansamblis, bet arī ar skaisto laiku, kāds valdīja Valmierā.

Rokfestivāla laikā organizatori vairākkārt izteica pateicību Valmieras domei, kas jau vairāku gadu garumā finansiāli atbalsta šo festivālu.

Valmieras rokfestivālu kopš 2002.gada organizē SIA "Jumprava studija", kuru izveidoja grupas "Jumprava" dalībnieki Aigars Krēsla, Aigars Grauba, Aigars Grāvers un Ainārs Ašmanis. Līdz 2002.gadam Valmieras rokfestivālu organizēja Krēslas izveidotais Valmieras mūzikas klubs "Multiklubs". 2001.gada vasarā Krēsla pārdeva savas "Multikluba" īpašuma daļas, vienlaicīgi pārņemot savā rīcībā Valmieras rokfestivālu organizēšanu.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu