Sovvaļnīks pabeidzis debijas albumu (audio)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latgaliešu dziesminieks Sovvaļnīks nodod klausītājiem trešo singlu un pabeidz debijas albumu. Prezentācija – 1. jūlijā, Sovvaļnīka vārda dienā.

Nepamet sajūta, ka pēc vēlēšanām un Latvijas ekonomiskajām un finansiālajām kataklizmām rakstīt par jebko citu ir mazsvarīgi – tāpat nepamanīs. Tā taču nav karstā vai kārtējā šokējošā ziņa. Tai pašā laikā neatliek nekas cits, kā ironiski un ar nožēlu pasmaidīt par to, ka pasaules lielie, pārdalot ietekmes sfēras un zonas, joprojām neatskārš, ka ir lietas un procesi (par laimi mums visiem), kas pastāv un attīstās neatkarīgi no sociālajām bremzēm.

Audio:

Sovvaļnīka trešais singls uzrunās savu klausītāju pirmsjāņu laikā. Ārēji oponējot patlaban radio ēterā līdz mielēm skandētajam līgo, bet patiesībā savā dziļākajā slānī – izdzīvojot brīdi pirms: notikums kļūst par pagātni, divi – par vienu, nakts – par dienu utt. Dziesmas vārdu autore Līga Rundāne pagājušā gada Latgales kultūras balvas "Boņuks" pasniegšanā nominēta kā labākā dzejniece. Viņas vārdu spēks ir spējā mīlēt, tai pašā laikā tieši vīrišķais elements bieži vien aprobežojas ar pozīciju būt mīlētam, sastingt un neatklāties pretmīlā. Šī dziesma ir ceļš uz otru, vispirms apziņā, sapnī, bet kādam varbūt vienīgajā realitātē, kurā ir vērts būt.

Maģiskais kāpinājums un nenotikšana, kas tuvina nākamo mirkli, šoreiz ir tikai dziesmā, jo Sovvaļnīks 1. jūlijā sava albuma prezentācijā gaidīs ciemos ikvienu, kurš meklē ceļu uz sevi vai citu, nestāvot malā, neejot garām, bet esot sūpluok. Diskā "Sūpluok" būs ietvertas dziesmas, kā arī dziesmu tekstu autoru (V. Lukaševičs, O. Seiksts, L. Rundāne, M. Andžāne) videostāsti par ceļu sevī un pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu