Eirovīzijas nacionālajai atlasei saņemtas 79 dziesmas (63)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotajā šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei "Eirodziesma 2010" saņemtas 79 dziesmas, ziņo Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Pietikumus konkursam iesnieguši gan populāri, bet vēl līdz šim šajā konkursā nestartējuši mūzikas autori un izpildītāji, gan autori un izpildītāji, kuri konkursā piedalījušies pirms vairākiem gadiem, kā arī izpildītāji un autori, kuri ir iemīļojuši Eirovīzijas konkursus.

Lepeško uzsvēra, ka iesniegtās dziesmas, to autori un potenciālie izpildītāji, kā arī žūrija, kura vērtēs iesniegtās dziesmas, patlaban atklāti netiks. LTV izveidota žūrija iesniegtās dziesmas sāks izvērtēt jau tuvākajā laikā, lai 22.janvārī īpašā preses konferencē paziņotu dalībniekus, kas piedalīsies "Eirodziesma 2010" finālā.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases nolikumā tika veiktas izmaiņas - konkursā varēja piedalīties tikai autori un izpildītāji no Latvijas, kā arī nacionālās atlases laikā netiks organizēti pusfināli, jo no iesniegtajām dziesmām žūrija izvēlēsies desmit dziesmas, kas par dziesmas uzvarētājas titulu uzreiz sacentīsies nacionālās atlases finālā.

Lepeško uzskata, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa izmaiņas, kas piedzīvotas gan nacionālajā atlasē, gan arī starptautiskajā konkursā, palielina žūrijas lomu, līdz ar to stingrāk tiek vērtētas gan dziesmas, gan arī izpildītāji, kļūstot ne tikai par vienu no skatītāko televīzijas šovu, bet arī par dziesmu konkursu.

Taujāta, vai izmaiņas nacionālās atlases nolikumā, kas paredz, ka ārzemju autori konkursā nevar piedalīties, nav ieviesis kaut kādas izmaiņas konkursa pieteikumos, Lepeško sacīja, ka no pagājušā gadā iesniegto dziesmu klāsta latviešu autori bija iesnieguši 78 dziesmas.

"Latviešu dziesmu autoru atsaucība vieš pozitīvas domas par to, ka mūziķi ir sapratuši, ka šis konkurss ir viens no veidiem, kā viņu dziesma var izskanēt ne tikai Latvijas mērogā, bet arī pasaulē,"

uzsvēra Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja.

Nacionālās atlases fināls jeb "Eirodziesma 2010" notiks 27.februārī jaunatklātajā Ventspils teātra namā "Jūras vārti".

Eirovīzijas nacionālo atlasi LTV arī šogad organizēs sadarbībā ar ilggadīgajiem partneriem Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru. Tāpat kā pērn visas ar Eirovīzijas dziesmu konkursu saistītās izmaksas LTV segs no sponsoru līdzekļiem, neprasot valsts budžeta dotāciju.

Komentāri (63)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu