[Ex] da Bass pārveido Makartnija dziesmu (55)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šonedēļ gan CD Maxi formātā, gan digitālā formātā portālā Doremi.lv ir nācis klajā latviešu dīdžeja, producenta, "Illegal DJ Team Riga" līdera un "European Hit Radio" šova "Party Service" veidotāja [Ex] da Bass singls "No More Lonely Nights", kurš ierakstīts sadarbībā ar pazīstamo Lielbritānijas klubu mūzikas dziedātāju Ritu Kempbelu (Rita Campbell).

Jaunais singls ir leģendārā bītla Pola Makartnija (Paul McCartney) 1984.gada hita "No More Lonely Nights" (skat. video) kaverversija, kurai jaunu skanējumu kopā ar [Ex] da Bass radījuši sevi jau pierādījušie Latvijas mūzikas producenti – Lotars Lodziņš (Boyza II) un Jānis Kalve. Interesanti, ka šīs dziesmas līdz šim vienīgā zināmā un oficiāli izdotā deju versija bija paša Pola Makartnija un tā laika deju mūzikas guru Artūra Beikera (Arthur Beiker) veidotā "Special Dance Mix", kas Anglijā un ASV 1984.gadā bija kā vinila skaņuplates B puses speciālais pielikums.

Kad latviešu producentiem radusies doma par šīs dziesmas deju versijas izveidošanu, kompānija "Mikrofona Ieraksti" vispirms veica saskaņošanu ar dziesmas autora Pola Makartnija dziesmu izdevniecību "MPL Communications".

Kad atļauja šādu versiju ierakstīt tika saņemta, sākās  dziedātājas meklēšana. Izskatot vairāk nekā desmit iespējamās kandidatūras, tika uzrunāta Rita Kempbela, kura arī piekrita piedalīties projektā un savas vokālās partijas, kā arī video vajadzībām nepieciešamos kadrus fiksēja savā Londonas studijā. Ritas kontā ir veiksmīga sadarbība ar hausmūzikas grandiem Freemasons, Stonebridge, Soul Seekerz u.c., bet viņas ierakstus izdod tādi ierakstu zīmoli kā "Sony BMG", "Ministry Of Sound", "Hed Kandi" un "Universal Music".

Kā fona vokāliste studijā un koncertos viņa strādājusi arī ar tādiem grandiem kā Westlife, Rodger Tylor (Queen), Dave Gilmore (Pink Floyd) un The Brand New Heavies.

Jaunajam singlam tapis arī videoklips. To tāpat kā iepriekšējā [Ex] da Bass hita "Riga Nights" videoversiju režisējis Sergejs Prišvins no "Pervert Media Entertainment Studio".

Pirmā dziesmas atrādīšana, piedaloties pašai Ritai Kempbelai, notika šā gada 23.februārī "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas" svinīgajā apbalvošanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā.

Jau tagad noslēgts līgums ar Amerikāņu kompāniju “Next Plateau Entertainment” par singla izdošanu un popularizēšanu ASV un Kanādā. Par dziesmas izdošanu Eiropas valstīs ieinteresējusies kompānija “Universal Music” un vairāki neatkarīgie deju mūzikas zīmoli. Informācija sekos.

Komentāri (55)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu