J.Žilde: Labākās pašmāju dziesmas 3.d. (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

TVNET Mūzika turpina iesākto rubriku "Labākās pašmāju dziesmas" vēl ar četriem lieliskiem skaņdarbiem.

Visticamāk, katrā apskatā būs atrodamas arī tādas dziesmas, ko daudzi no jums neuzskatīs par pieminēšanas vērtām, taču šis fakts tikai veicinās diskusiju un viedokļu apmaiņu.

Atgādinu: lai atvieglotu labas pašmāju mūzikas meklējumus un oponētu apgalvojumam, ka labas mūzikas Latvijā sen vairs nav, laiku pa laikam piedāvāšu jūsu uzmanībai "Labāko pašmāju mūzikā" ("Best Of Latvian Music"). Galvenais akcents uz pēdējos 15 gados tapušām dziesmām (dažādos žanros), taču katrā no apskatiem iekļaušu arī kādu klasisku hitu.

Labākās pašmāju dziesmas 3.d.

Jānis Stībelis "Glāze piena" (2007)

Lai pārāk neiegrimtu Latvijas pagrīdes mūzikas plašumos, lūk, viena no pēdējo piecu gadu labākajām pašmāju popdziesmām "Glāze piena". Jau kopš "Shake and Bake" laikiem, esmu bijis nedaudz skeptisks pret Jāņa Stībeļa daiļradi, taču kopš 2007.gada albuma "Glāze piena", kurā beidzot Jānis bija pats radījis 11 jaunas dziesmas latviešu (!) valodā, esmu mainījis savas domas. Plates tituldziesma ir perfekts fanka, pop un soula paraugs ar lipīgu melodiju, precīzu skaņdarba formu un viegli nolasāmu un saprotamu tekstu. 

Jānis Stībelis
Jānis Stībelis Foto: LETA

AK69 "Meli"

Šie postgrandža puiši no Bauskas puses muzicē jau kopš 2002.gada un, manuprāt, atšķirībā no citām pašmāju poproka grupām ("ēnas", "Z-scars") nav bijuši pietiekoši novērtēti. Vismaz divas AK69 dziesmas, ja tās savulaik iepatiktos vadošajām radiostacijām, būtu ierakstāmās šā gadu desmita latviešu popdziesmu zelta fondā (nekas jau vēl nav zaudēts). Par vienu no šīm dziesmām runāsim turpmākajos apskatos, bet šoreiz jūsu uzmanībai "Meli".

AK69
AK69 Foto: Publicitātes foto
Man laikam nāksies projām jāt, zaudētāja zirgā kāpt

The Mundane "Ar divām nepietiek"

TVNET Mūzika turpina ar nepacietību gaidīt jauno grupas "The Mundane" studijas albumu. Gandrīz visi no pēdējos gados izdotajiem singliem ir bijuši interesanti. Viens no tiem - "Ar divām nepietiek".

The Mundane
The Mundane Foto: Publicitātes foto

Klasisks hits: Credo "Lietus" (1988)

Klasisku hitu pašmāju mūzikā ir simtiem, taču šis "Credo" 1980.gadu skaņdarbs ar vokodētu vokālu beigās ir mans mīļākais grupas ieraksts. Interesanti, ka ierastā solista Gunta Veita vietā pie mikrofona stājies cits vīrs - Raivis Krūms. Atceros, ka dziesmai "Lietus" bija arī videoklips, diemžēl tas video vietnē "Youtube" nav pieejams, tādēļ jūsu uzmanībai dzīvais ieraksts no "Liepājas dzintara 88'".

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu