"Turaidas Roze" atgriežas ar vērienīgu koncertturneju (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: foto no Olgas Rajeckas personiskā arhīva

Ansamblis "Turaidas roze" novembrī dosies vērienīgā Latvijas koncertturnejā, informēja grupas menedžeris Juris Millers.

Koncertturneja sāksies novembrī un turpināsies līdz 2011.gada vidum, taču lielākie koncerti notiks līdz 2010.gada beigām.

Pagājušā gadsimta 80.gadu izskaņā komponista Imanta Kalniņa vadītā grupa "Turaidas roze" kļuva par neatņemamu mūsu tautas atmodas muzikālo simbolu. Olgas Rajeckas un Uģa Rozes niansētais duets Imanta Kalniņa dziesmām deva skanējumu, kas ir uzrunājis visu paaudžu klausītājus. Tieši tādēļ šogad, svinot Uģa Rozes 50.jubileju, tā tiks atzīmēta ar vērienīgu koncertturneju.

Gatavojoties šai turnejai, tiek veidots arī pirmais "Turaidas rozes" albums CD formātā, kurā būs iekļauti grupas koncertu ieraksti no pagājušā gadsimta 80.gadiem un arī šogad studijā ierakstītās dziesmas.

"Tas ir neticami, bet dziesma "Nelaid, māte, bērnus mežā" līdz šim nekad nav ierakstīta studijā - radiostacijās līdz šim spēlētā dziesmas versija ir koncerta ieraksts. Tieši tādēļ mēs nolēmām kā pirmo jaunajā albumā ierakstīt tieši šo dziesmu," sacīja Roze.

Turaidas roze 1986. gadā (foto no Olgas Rajeckas personiskā arhīva)
Turaidas roze 1986. gadā (foto no Olgas Rajeckas personiskā arhīva) Foto: foto no Olgas Rajeckas personiskā arhīva
""Turaidas rozes" dziesmas man vienmēr ir nozīmējušas ļoti daudz - tā ir daļa gan no manas, gan visas mūsu tautas dzīves,

tādēļ rudenī paredzēto koncertturneju un atkalredzēšanos ar skatītājiem gaidu ar īpašu atbildību. Arī turnejas sākums nav izvēlēts nejauši - novembris ir mūsu valsts dzimšanas un brīvības izcīnīšanas laiks, bet "Turaidas rozes" dziesmas ir arī mūsu valsts dziesmas," piebilda Rajecka.

Tuvākajās dienās visās Latvijas radiostacijās nonāks grupas "Turaidas roze" dziesmas "Nelaid, māte, bērnus mežā" 2010.gada versija, kas studijā ierakstīta šovasar.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu