"Bilžu" mājaslapā unikālas mūziķu fotogrāfijas (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bildes.lv

Šajās dienās ir atklāta mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" mājaslapa "www.bildes.lv", kas veidota tā, lai ikviens varētu iepazīsties ar festivāla 25 gadus garo veidošanās vēsturi un zīmīgākajiem festivāla mirkļiem, informēja "Bilžu biroja" direktore Tija Auziņa.

Festivāla mājaslapā sagatavots apskats par dalībniekiem un ikgadējiem notikušajiem koncertiem kopš 1985.gada. Šo informāciju papildina plašs fotogrāfiju arhīvs ar momentiem no "Bilžu" notikumiem.

Interneta mājaslapā iekļautās fotogrāfijas atklāj spilgtus brīžus no koncertiem, notikumus ikvasaras "Bilžu" nometnēs, kur vienkopus sanāk kupls mūziķu pulks, kā arī procesu, kurā mūziķi, fotogrāfi un mākslinieki rada mākslas darbus tematiskajām izstādēm, kuras vēlāk apskatāmas katram "Bilžu" pasākumu apmeklētājam. 24 "Bilžu" izstādēs piedalījušies 516 dalībnieki.

Mājaslapas fotoekspozīcijā atrodami arī attēli no izstāžu atklāšanas pasākumiem daudzu gadu garumā, kā arī ar festivāla dalībnieku gatavotajiem mākslas darbiem. Tāpat "Bilžu" rīkotāji saskaitījuši mūziķus un grupas, kas piedalījušies festivālos, noskaidrojot, ka 25 gadu laikā "Bildēs" īstenoti 963 muzikāli projekti, kuros piedalījušies vairāk nekā 3000 dalībnieku.

Īpašā sadaļā jaunajā mājaslapā ikviens interesents var iegūt arī informāciju par "Bilžu" dalībniekiem.

Mājaslapā apskatāmas arī aizvadīto "Bilžu" festivālu un vasaras nometņu emblēmas, kuras kopš pašiem pirmsākumiem veidojis mākslinieks Uldis Baltutis. Īpaša sadaļa mājaslapā veltīta arī festivāla "Bildes" oficiālajai himnai - Ulda Marhilēviča dziesmai ar Guntara Rača vārdiem "Tikai tā!".

Jau ziņots, ka šogad festivāls "Bildes" svinēs 25 gadu jubileju, klausītājiem piedāvājot astoņus koncertus. Festivāla koncerti sāksies 2.oktobrī ar pasākumu Spīķeru koncertzālē, kur notiks lielais folkkoncerts. 4.oktobrī kinoteātrī "Rīga" notiks koncerts "Liepājnieki Rīgā" jeb "Nezāles neiznīkst...", kurā uzstāsies grupa "Līvi" dibinātāja Jura Pavītola vadībā, savukārt blūza vakars notiks 5.oktobrī literāri muzikālajā klubā "Četri balti krekli".

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv", bet ar festivāla programmu var iepazīties mājaslapā "www.bildes.lv".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu