Atkalapvienojusies rokgrupa "Melnā princese" (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēc 12 gadu pārtraukuma kopā sanākuši Liepājas rokgrupas "Melnā princese" dalībnieki, informēja grupas dalībnieks Fēlikss Ķiģelis.

Pašlaik grupas dalībnieki - vokālists un ģitārists Ķiģelis, vokālists un basģitārists Elviss Grodums, vokālists un ģitārists Ivars Sudmalis un bundzinieks un perkusionists Pēteris Sičevs - ir ierakstījuši dziesmu "Mūs izšķirt nespēs neviens", turklāt mūziķi turpina gatavot koncertprogrammu un plāno drīzumā paziņot "Melnās princeses" koncerttūres datumus.

Savu ceļu uz pazīstamību un klausītāju sirdīm grupa "Melnā princese" sāka 1997.gadā, kad to nodibināja draugi dzīvē un mūzikā - Ķiģelis un Grodums. Jau tajā pašā gadā grupa tika pamanīta un savus pirmos uzvaras laurus plūca tā laika slavenākajā mūzikas festivālā "Liepājas dzintars". Tam sekoja darbs pie pirmā studijas albuma "Viens", un gadu vēlāk tapa arī plašu popularitāti guvušais albums "Kā būt", uz kura ieraksta laiku grupai tika pieaicināts vokālists Ivo Fomins un taustiņinstrumentālists Aldis Langbaums.

Šajos 12 gados katrs no mūziķiem ir veiksmīgi darbojies dažādos muzikālos vai citādi radošos projektos un grupās. Taču šogad, seniem draugiem sanākot kopā, tika nolemts studijā ierakstīt jaunu dziesmu, par grupas apvienošanos stāsta Ķiģelis.

"Melnās princeses" pirmā radiosingla "Mūs izšķirt nespēs neviens" vārdu autors ir Ivars Sudmalis, kurš tandēmā ar Ķiģeli ir sarakstījis arī dziesmas mūziku. Sudmalim radošā sadarbība ar pārējiem mūziķiem citos projektos nav sveša, taču ar "Melno princesi" viņš līdz šim sadarbojies nebija. Patlaban tas ir noticis dubultā apmērā - gan kļūstot par grupas biedru, gan pirmās dziesmas autoru.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu