Deviņdesmito gadu rokzvaigznes - vienā koncertā (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

3.decembrī plkst. 19 Arēnā Rīga notiks koncerts "Rokvakars Arēnā Rīga - 90tie", kurā savus lielākos deviņdesmito gadu hitus spēlēs grupas "Lādezers", "Bet Bet", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzelzs Vilks" un "Satellites LV", informē organizatori.

Šis koncerts ir likumsakarīgs turpinājums pagājušajā gadā notikušajam veiksmīgajam pasākumam "Rokvakars 80tie", kurā uzstājās leģendārās latviešu rokgrupas "Remix", "Sīpoli", "Jumprava", "Credo" un "Opus Pro".

Deviņdesmito gadu rokzvaigznes - vienā koncertā

Nu jau arī no 1990. gadiem mūs šķir vērā ņemama laika distance un, šodien uz tiem atskatoties, ir skaidrs, ka toreiz viss bija savādāk, jo cilvēki aizgūtnēm ķēra tikko iegūto brīvību, īsti vēl nesaprotot, ko ar to darīt, protams, "zāle bija zaļāka" utt. Pagātnei jau piederēja 1980. gadu atmodas laiks, kurā leģendu statusu uz visiem laikiem ieguva vairākas grupas, viena otra pat piedzīvojot tādu fenomenu kā publicitātes aizliegumu un milzu popularitāti vienlaikus.

Klāt bija deviņdesmitie! Dzelzs priekškars noārdīts, un, kaut internets vēl reti kur pieejams, visi informācijas kanāli, no kuriem smelties iedvesmu jaunradei, nu bija vaļā, turklāt nekādu aizliegumu no valsts varas puses… Pilnīga brīvība! Jaunieši, sameklējuši tādus instrumentus un aparatūru, kāda nu bija pieejama, spēlēja mūziku vietās, kur tas iespējams, - skolu zālēs un pagrabos, kultūras namos, vienā otrā kafejnīcā un pat bērnudārzos, jo mūzikas klubi vēl tikai sāka veidoties - kopš astoņdesmitajiem gadiem pazīstamā Krāmene aizvērās un radās Mad Mix, vēlāk Metro un Cita Opera, kuri arī nu jau pieder pagātnei.

"Pienvedēja piedzīvojumi"

"Deviņdesmitie gadi latviešu rokmūzikā noteikti bija jautrāki, radošāki un interesantāki nekā tagad, kad visi pa lielam spēlē to, kas deviņdesmitajos jau nospēlēts

. Savukārt iespēju bija mazāk nekā tagad, kad tehnika attīstījusies un ir daudz vietu, kur spēlēt," saka Māris Žigats no Sabilē dzimušās grupas "Pienvedēja piedzīvojumi", kas Latvijas rokā ienesa amerikāņu roka vēsmas - viņu favorīti bija The Smashing Pumpkins un Nirvana. "Pienvedēja piedzīvojumi" kļuva par pirmo tā saucamo underground aprindu grupu, ko savā paspārnē ņēma lielā ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti".

"Satellites LV"

Savukārt grupa "Satellites LV" (tolaik The Satellites) no Rīgas iedvesmojās no deviņdesmitajos gados aktuālā un Latvijā vēl mazpazīstamā britpopa, kļūstot par festivāla "Liepājas dzintars" uzvarētājiem, bet viņu albums "Piens" sen kļuvis par kolekcionāru retumu, un dziesmas no tā joprojām tiek gaidītas katrā koncertā.

"Dzelzs Vilks"

Metālistu saietos ar savā rokmūzikā ielikto seksuālo enerģiju izcēlās grupa "Dzelzs Vilks" no Mālpils. Tolaik ir radušās divas no viņu koncertos joprojām pieprasītākajām dziesmām - "Izspūrušiem matiem" un "Dibenā rautais disko".

"Bet Bet"

Deviņdesmitajos gados citādās kombinācijās joprojām aktīvi darbojās mūziķi, kuri bija ieguvuši popularitāti jau astoņdesmitajos. Kādreizējais grupas "Zodiaks" dziedātājs un vijolnieks Zigfrīds Muktupāvels, kurš bija kļuvis par vienu no Atmodas laika varoņiem ar hitu "Mirušais gadsimts" un spilgtu lomu rokoperā "Lāčplēsis", daudziem par pārsteigumu sāka dziedāt bezbēdīgā un jautrā grupā "Bet Bet", apvienojoties ar bundzinieku un tekstu autoru, kādreizējo "Jauna mēness" dalībnieku Guntaru Raču.

"Lādezers"

Kādreizējie "Jumpravas" dalībnieki Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis veiksmīgi darbojās grupā "Lādezers", ap sevi pulcinot vairākus izcilus mūziķus.

Visas šīs piecas grupas joprojām ir dzīvas un spējīgas nospēlēt koncertu uz lielās skatuves. Turklāt viņi visi vienkop - tas ir vienreizējs notikums, ko noteikti nevajadzētu palaist garām!

AKCIJA! Pirmās 500 stāvvietu biļetes tikai par 5 Ls! Populārākās 90to gadu latviešu rokgrupas - "Lādezers", "Bet Bet", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzelzs vilks", "Satellites LV" vienā koncertā "Rokvakars Arēnā Rīga - 90tie"!

Akcijas sākums 18.oktobrī "Biļešu servisa" kasēs.

Ziņu sagatavoja Uldis Rudaks

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu