Grupa "Turaidas Roze" izdod savu pirmo CD (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šodien (2.dec.) nāk klajā leģendārās, 1985.gadā dibinātās, komponista Imanta Kalniņa grupas "Turaidas Roze" pirmais CD albums. Šis izlases albums sevi aptver periodu no 1986. līdz 1988.gadam, kad grupā solo un duetus dzied Olga Rajecka un Uģis Roze.

Albumā papildus oriģinālajiem tā laika studijas un koncertu ierakstiem iekļautas arī 2010.gadā studijā ierakstītās dziesmas "Kas dzīvo tanī pusē" un "Nelaid, māte, bērnus mežā". Visu grupas ierakstu arhīvu vienā CD ietilpināt nav iespējams, tāpēc, atlasot dziesmas, priekšroka tika dota tiem ierakstiem, kas nav piedzīvojuši atkārtotu izdošanu kādās izlasēs vai grupas mākslinieku soloalbumos.

Šobrīd grupa ar Olgu un Uģi priekšgalā ir atsākusi darbību un veiksmīgi turpina savu Latvijas koncertturneju, un izsludinājusi papildu koncertu Rīgā, kas notiks 18. decembrī plkst. 17 kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē.

Kopā ar abiem vokālistiem no oriģinālā grupas sastāva šobrīd koncertos muzicē arī bundzinieks Juris Helvigs, kurš grupā muzicēja no 1986.gada un ģitārists Aivars Gudrais, kurš grupai pievienojās 1987.gadā.

Vēsture

Grupu 1985. gadā dibināja komponists Imants Kalniņš, pieaicinot ģitāristu Albertu Bartaševicu (15.10.1952.-09.2007.) ("Menuets"), basģitāristu Edgaru Pumpuru ("Salve") un dziedātājas Indru Karlsoni ("Akcents") un Mārīti Veisbergu.

1986. gada pavasarī no grupas aizgāja solistes Karlsone un Veisberga, taču tai pievienojās bundzinieks Juris Helvigs no grupas "Sīpoli", kā arī kādreizējā "Eolikas" soliste Olga Rajecka.

Grupa "Turaidas Roze" izdod savu pirmo CD
Grupa "Turaidas Roze" izdod savu pirmo CD Foto: Publicitātes foto

1987. gadā grupai pievienojās arī dziedātājs Uģis Roze un bijušais "Zodiaka" un "Sīpolu" klarnetists un ģitārists Aivars Gudrais.

1988. gadā otrajā pusē no aktīvās darbības grupā atkāpās Imants Kalniņš, viņa vietā par "Turaidas Rozes"  taustiņinstrumentālistu kļuva Einārs Jaunbrālis.

Dziesmu saraksts

1. Apvij rokas

2. Kas jūs esat?

3. Svētku diena

4. Rīta serenāde (Trubadūrs)

5. Balāde par viņu un viņu (No rīta mazā gaismiņā)

6. Saulgriežu cikls – Variācija Nr.1

7. Saulgriežu cikls – Variācija Nr.2

8. Saulgriežu cikls – Variācija Nr.3

9. Balāde par Tevi mākoņos

10. Uz nakti atkal durvis vaļā

11. Notikums

12. Sonets (Sweet Love)

13. Upei pāri (Ai, māsa Lietuva)

14. Vējš un liepa

15. Pūt, vējiņi (koncertieraksts)

16. Kas dzīvo tanī pusē (2010)

17. Nelaid, māte, bērnus mežā (2010)

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu