Rezņiks: neko sliktu Eirovīzijai neesam izvēlējušies (43)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau vēstīts, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa 2011.gada nacionālajai atlasei atlasītas 20 labākās. Kā žurnālistiem atzina žūrijas priekšsēdētājs un grupas "Eolika" dziesmu autors Boriss Rezņiks, analizējot visas Eirovīzijas nacionālajai atlasei iesniegtās dziesmas, žūrijai radusies sajūta, ka dziesmas raksta visi - arī tie, kuri pat nezina, kas ir dziesma.

Rezņiks: Eirovīzijai dziesmas raksta arī tādi, kas nezina, kas ir dziesma

"Šodien, noklausoties žūrijas izvēlētās dziesmas, bija labs priekšstats par darbiem. Šodien šīs dziesmas izklausījās daudz simpātiskāk nekā pagājušajā nedēļā, kad žūrija tās vērtēja. Tas priecē, jo apliecina, ka neko sliktu neesam izvēlējušies," sacīja žūrijas priekšsēdētājs.

Neskatoties uz to, ka Eirovīzijas nacionālajai atlasei izraudzītās dziesmas ir angļu valodā, iesniegtas tikušas arī dziesmas latviešu un pat franču valodā. Kā skaidroja Rezņiks, tas, ka neviena dziesma latviešu valodā nav iekļuvusi starp 20 labākajām, ir tīrā nejaušība. Ja būtu bijusi kāda ģeniāla dziesma latviešu valodā, tad tā būtu atrodama arī starp žūrijas 20 izvēlētajām.

"Žūrijas uzstādījums, izvēloties dziesmu, bija saprast, vai darbs patīk vai nepatīk. Tāpat iedomājāmies, kā izpildītājs ar šo dziesmu izskatīsies Vācijā.

Es centos iejusties arī kādas citas tautības tēlā, paskatoties uz dziesmu ar citām acīm," sacīja žūrijas priekšsēdētājs.

Viņš arī uzsvēra, ka viss vēl ir tikai priekšā, jo nereti gadās, ka tieši tad, kad sākas konkurss un filmēšana, izrādās, ka ne visi māk dziedāt.

Novēl dziedāt dzīvajā izpildījumā

"Tas vēl mums ir priekšā. Diemžēl tā tas ir, ka dzīvajā izpildījumā parādās, ka neprot nemaz dziedāt. Tas ir atkarīgs no pašiem autoriem un izpildītājiem," sacīja Rezņiks. Tāpat viņš konkursa dalībniekiem novēl dziedāt dzīvajā izpildījumā, paužot, ka dziedāšana ar ierakstu palīdzību ir Krievijas galvenā metode, kas tiek piekopta arī "Jaunajā vilnī".

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 10. un 12. maijā, bet fināls 14. maijā. Konkursa tiešraidi plānots pārraidīt 45 valstīs.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu