Rudaks: dziesmas par nāvi ir interesantākas (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. janvārī klubā "Nabaklab" viesojās mūziķis Imants Daksis un mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, lai prezentētu jauno radio raidījumu "Bīstamie gadi". Tas, sākot ar 12. janvāri, katru trešdienu no plkst. 17 līdz 19 būs dzirdams "Radio Naba" (93.1 FM).

Kopprojekts tika prezentēts ar Imanta Dakša koncertu un Ulda Rudaka Dj setu klubā "Nabaklab".

"Es vēl no bērnības atceros, kad mūzika tikko sāka patikt, kā uzzināju, ka mūziķi mirst jauni – 42 gadu vecumā. Vēlāk uzzināju, ka 27 gados arī mirst," stāsta Uldis Rudaks.

No šīm atziņām tapis arī raidījuma nosaukums "Bīstamie gadi". Sakritība vai ne - Uldim tagad ir 42 un Imantam Daksim - 27 gadi.

Uldis pastāsta, ka, braucot ar riteni, viņam prātā nāk interesantas domas – "27 ir tādi kā krīzes gadi, kad viss ir vienalga, kad var arī nomirt, savukārt 42 ir tas laiks, kad liekas, ka esi sevi izsmēlis. Kad man bija 20, man paģiru nebija. Kad man bija 30, es domāju, ka man nekad nebūs paģiru. Kad man palika 40, es domāju, ka esmu pārcilvēks. Tagad 42 gadu vecumā sajūtot pirmos paģiru simptomus, saprotu, ka kāds vājāks cilvēks varētu izdarīt arī pašnāvību."

Viena no Ulda teorijām ir: "Ja Fredijs Merkūrijs nenomirtu, Godmanis netiktu pie bungām pasēdēt."

"Es dažreiz aizdomājos, kas būtu, ja Morisons vēl būtu dzīvs. Vēl viens vecais braukātu pa pasauli un spēlētu koncertus.

Hendrikss savukārt būtu vecs blūzmenis, kurš tagad spēlētu Londonā kādā mazā krodziņā, pelnītu naudiņu iztikai, jo visu sapelnīto jau būtu notriecis alkoholam un narkotikām."

"Nāve ir aizraujoša tēma. Kādas dziesmas tev labāk patīk – par nāvi vai par zudušo mīlu? (Smejas.) Cilvēki ar muzikālo gaumi uzskata dziesmas par nāvi interesantākas."

Rudaks un Daksis prezentē jaunu radio raidījumu
Rudaks un Daksis prezentē jaunu radio raidījumu Foto: Valērija Vorobjova

Uldim pat radās domas par terminu nāves mārketings – ""The Rolling Stones" ģitārists noslīka baseinā 27 gadu vecumā. Visi to zina. Nevienam nerastos jautājums par to kā nosaukt filmu par ģitāristu (ja to uzņemtu) - "Baseins". Bet ko darīt, ja ļoti slavena filma ar tādu nosaukumu jau ir un tajā arī kāds noslīka baseinā?"

Uldis grasās ierakstīt visus raidījumus un uz to bāzes rakstīt grāmatu.

"Bīstamie gadi – var teikt, ka tēma ir pilnīgi banāla, jo nekas oriģināls tas nav, bet tik un tā tas ir interesanti un piesaista cilvēku uzmanību."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu