Ārsti atklāj Mārtiņa Freimaņa nāves cēloni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājs un dzejnieks Mārtiņš Freimanis šo pasauli pameta 27.janvāra naktī. Pēc viņa nāves publiski tika minēti daudzi un dažādi iespējamie nāves cēloņi, bet tikai tagad Mārtiņa piederīgie ir saņēmuši ārsta atzinumu un ir gatavi darīt to zināmu sabiedrībai.

Galvenais cēlonis - akūts toksisks (metabols) hepatīts

Ārstes patoloģes Ilzes Rones ziņojumā par nāves cēloni kā galvenais minēts akūts toksisks (metabols) hepatīts un kā papildu apstāklis, kas veicinājis nāves iestāšanos, - arī taukainā hepatoze trešajā stadijā.

Infektoloģijas nodaļas vadītājs profesors Jāzeps Keišs, komentējot nāves cēloni, saka:

"Šis bēdīgais iznākums ir sistemātiski un ilgu laiku apzināti un neapzināti bojātā veselība."

Nāves iestāšanos paātrinājusi arī vājā sirdsdarbība, par ko liecināja izteikti vājais pulss, palielināta liesa, nieru mazspēja un papildus tam arī slapjais pleirīts, kas iegūts, izstaigājot un līdz galam nenovēršot saaukstēšanās sekas. Tas viss arī novedis pie vispārējas organisma intoksikācijas (saindēšanās) un  mākslinieka pāragrās nāves.

Šodien Mārtiņam būtu 34. dzimšanas diena un, viņu godinot, liepājnieki Liepājas latviešu biedrības namā organizē vēl vienu atvadīšanās pasākumu. Kā zināms, 3.februārī tāds notika Rīgas Krematorijā.

Urna ar Mārtiņa mirstīgajām atliekām glabāsies pie Mārtiņa piederīgajiem un līdz pavasarim vēl netiks atdota zemei.

Piemiņas koncerts 11. martā

Mārtiņa aiziešana ir nedzēšams zaudējums latviešu populārajā mūzikā, un piederīgie, draugi un visi, kas šo mūžam labsirdīgo dzejnieku cienīja un mīlēja, sola rūpēties par viņa piemiņu.

Viņa dzīve saveda kopā daudzus cilvēkus, bet viņa nāve ir savedusi kopā ne mazāk cilvēku, kurus šis traģiskais notikums ir saliedējis ar kopīgu vēlmi nekad nepieļaut neviena sava drauga pāragru aiziešanu un ar cieņu pret Mārtiņa mantojumu, kas ir viņa dziesmas, dzeja un kino lomas.

Draugi un domubiedri ir nolēmuši, ka 11.martā Arēnā Rīga notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltīts koncerts. Tāds, kādu viņš būtu pats vēlējies un par kuru saviem draugiem bija teicis. Informācija par šo pasākumu vēl sekos.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu