Liepājā ar baltām mārtiņrozēm atvadās no Freimaņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē pirmdien vairāki simti liepājnieku ar baltām mārtiņrozēm atvadījās no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa, kurš šodien svinētu savu 34.dzimšanas dienu.

Pulcējas simtiem cilvēku

Cilvēku bija tik daudz, ka visiem zālē vietas nepietika un nācās atvērt arī balkonu, lai būtu, kur palikt. Pie mūziķa fotogrāfijas un pelnu urnas izveidojās milzīgs kalns ar baltām mārtiņrozēm.

"Šodien Mārtiņu nevarētu sazvanīt, jo viņa telefons būtu aizņemts no apsveicēju zvaniem - Mārtiņam taču šodien ir dzimšanas diena. Šodien mēs tev vairs nevaram piezvanīt, taču gribas kliegt un čukstēt - paldies Dievs, ka tevi dāvināja mums visiem," atvadoties no drauga, sacīja Maija Kalniņa. Viņa uzsvēra, ka "Mārtiņš neprātīgi mīlēja dzīvi un nekad nepieļāva, ka dzīvi var smagi nest".

Savukārt Liepājas teātra aktieri no Freimaņa atvadījās ar vārdiem: "Paldies, ka tu, Mārtiņ, savu lomu spēlēji patiesi!"

Atvadīties no Freimaņa šodien bija atnākuši dažādu vecumu liepājnieki, kā arī ieradušies daudz mūziķu un Freimaņa draugu no galvaspilsētas. Liela daļai rokās bija baltas mārtiņrozes.

Šorīt Freimanim veltīts piemiņas aizlūgums notika Liepājas Dominikāņu klostera baznīcā.

Atvadu pasākumā uzstājās vairāki mūziķa draugi

Atvadu pasākumā uzstājās grupa "Putnu balle", Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Andris Ērglis un citi mākslinieki. Atvadu runas Freimanim sacīja Liepājas pašvaldības pārstāvji, teātra aktieri, Liepājas draugi - Zanda Štrausa un Kalniņa, kā arī grupas "Tumsa" dibinātājs Jānis Daugalis.

Freimaņa piemiņas pasākums šovakar turpināsies Latvijas 1.Rokkafejnīcā, savukārt mārtiņrožu kalns tiks novietots tai blakus izveidotajā piemiņas vietā.

Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27.janvārī.

Rīgā no mūziķa viņa draugi, tuvinieki un darba cienītāji atvadījās 3.februārī Rīgas krematorijā. Urna ar Freimaņa mirstīgajām atliekām glabāsies pie viņa piederīgajiem un līdz pavasarim vēl netiks atdota zemei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu