Noskaidroti Gustavo remiksu konkursa uzvarētāji (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Noslēdzoties Gustavo dziesmu remiksu konkursam, no vairāk nekā 100 iesūtītajiem darbiem gan klausītāji, gan arī Gustavo beidzot izvēlējies savus konkursa favorītus, informē mediju koordinators Edgars Gertners.

Izvērtējot konkursa dalībnieku veikumu, Gustavo reducēja dziesmu skaitu līdz sešām. Kā atdzīst mūziķis, izvēlēties vienu labāko dziesmu bijis ļoti grūti, jo visi skaņdarbi bija vienlīdz spēcīgi un atšķīrās tikai to žanri.

Par savu favorītu Gustavo izvēlējās dīdžeju Rudd jeb Rūdolfa Budzes un Skandis jeb Anda Ansona veidoto dziesmas "Pilsētas portāls" remiksu.

"Ir ļoti sarežģīti gatavam vokālam piemeklēt muzikālo pavadījumu, kas atbilstu gan saturiski, gan noskaņas ziņā.

Uzvarētājiem izdevās radīt ilūziju, ka vokāls skan enerģiskāk un izpildījums ir daudz dzīvīgāks nekā patiesībā," stāstīja Gustavo.

Remiksa motīva ideja radusies Skandim, savukārt Dj Rudd darbu pabeidzis. Radošajā procesā mūziķi saskārušies arī ar vairākām grūtībām. Izaicinošs moments bija "a capella" savdabīgā kompozīcija, jo "Pilsētas portāls" nav klasisks gabals, kurā ir pants, piedziedājums un atkal pants un piedziedājums. Neraugoties uz savdabīgo formu, remiksu veidotāji gribēja izveidot dejojamu dziesmu normālā klubu gabala garumā, lai klausītājs var arī saprast tekstu, vēstīja DJ Rudd.

Šī konkursa uzvarētājiem nav pirmā sadarbība, jo abi kopīgi veido mūziku jau kopš skolas laikiem un 2004.gadā ar pseidonīmu "Bandmaster's Flight" izdevuši arī singlu.

"Pilsētas portāla" remiksu versija kopā ar Gustavo veidotajiem remiksiem tiks izplatīta "Tuborg Green Pass" akcijā. Dziesmas jaunā versija nonāks arī Latvijas radio stacijās.

Savukārt klausītāji konkursā par favorītu izvēlējās Anša Kolmaņa remiksu dziesmai "Kur ir mana galodiņa", kas izpelnījās ne vien konkursa dalībnieku aplausus, bet arī daudz pozitīvu atsauksmju internetā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu