"Positivus" šogad "James", "Editors" un "Beach House" (253)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET piedāvāja iespēju tiešraidē sekot līdzi mūzikas festivāla "Positivus" preses konferencei, kurā festivāla organizatori atklāja jaunus ārzemju mūziķu vārdus un citas interesantas lietas, kas festivāla apmeklētājus šovasar gaidīs Salacgrīvā. Ja video straumējumu neskatījies, skaties izziņoto mākslinieku sarakstu zemāk!

(papildināts viss teksts)

Positivus festivāls, kas ir lielākais populārās mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, šogad jau piekto gadu 15. un 16. jūlijā notiks Salacgrīvā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka 2011. gadā Salacgrīvā uzstāsies dāņu grupas "The Kissaway Trail" un "Alcoholic Faith Mission", londonieši "Chapel Club", lietuviešu dziedātāja Alīna Orlova, pašmāju "Dzelzs Vilks", kā arī "Youtube" videoklipu zvaigznes un "Grammy" laureāti - amerikāņu grupa "OK, GO!".

Tagad

saraksts papildinājies ar jauniem vārdiem, bet vēl tiks papildināts arī vēlāk, arī ar vismaz trim liela līmeņa vārdiem.

Šogad īpaši piedomāts pie maksimāli plašākas stilistikas mākslinieku uzaicināšanas, lai radītu īstenāku, eiropeiskāku festivāla gaisotni.

Jaunie izziņotie vārdi

Vieni no festivāla galvenajiem viesiem būs "James", "Editors", "Beach House" un "Hurts", kas skatītājus priecēs piektajā "Positivus" festivālā.

"James" faniem un tiem, kas apmeklēja pirmo "Positivus" festivālu, šī ir viena no gaidītākajām grupām, kas atgriežas festivāla piektās jubilejas gadā. Tieši "James" uzstāšanās 2007.gadā sāka "Positivus" festivālu.

Britu rokgrupa "Editors", kuru izdotie studijas albumi sasnieguši platīna statusu un sagādājuši grupai nominācijas vairākām prestižām mūzikas balvām, tostarp "Mercury Prize" par debijas albumu un "Brit Awards" kā labākajai britu grupai, sniedz izpārdotus koncertus un ir gaidīti festivālu viesi visā pasaulē jau kopš grupas pirmsākumiem.

Savukārt Baltimoras drīmpopa duets "Beach House" pagājušā gadā izdeva savu trešo albumu "Teen Dream", ko daudzi mūzikas fani atzinuši par vienu no aizvadītā gada labākajiem ierakstiem.

Arī TVNET Mūzika 2010.gada albumu Top50 šis ieraksts kronēts kā labākais.

Grupa "Hurts" ir Mančestras elektropopa duets, kuru izpildītās dziesmas spēlē gandrīz visas radio stacijas, un nepilna gada laikā "Hurts" ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajām Eiropas grupām.

"James" pirmajā "Positivus" festivālā
"James" pirmajā "Positivus" festivālā Foto: TVNET

Šovasar festivālā uzstāsies arī 2006.gadā Londonā dibinātā "indie pop" grupa "Fanfarlo" un Londonā 2003.gadā izveidotā eksperimentāla folkgrupa "Tunng".

Jauna skatuve "Tallin Music Week Stage"

"Positivus" festivāla viesi būs arī vairākas Baltijas valstu grupas - Latviju pārstāvēs "Satellites LV", Gustavo, bet Igauniju pārstāvēs dziedātāja Iiris un "Ewert And The Two Dragons".

"Šogad mums būs izdevies realizēt ideju festivālā pulcēt daudz mākslinieku, jo "Positivus" festivāls nav viena mākslinieka koncerts.

Šovasar festivālā būs ievērojami vairāk mūziķu, kuri ir pietiekami aktuāli un pieprasīti mūzikas dzīvē. Salīdzinot ar iepriekšējo festivālu māksliniekiem, kas uzstājās uz divām galvenajām skatuvēm, šovasar to būs vairāk, līdz ar to arī pauzes starp mūziķu uzstāšanās reizēm būs īsākas," preses konferencē apgalvoja "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors.

Viens no šā gada festivāla jaunumiem būs jaunā Baltijas grupu mūzikas skatuve "Tallin Music Week Stage", kur uzstāsies Baltijas valstu grupas.

Festivāla attīstība

Piecu gadu laikā festivāls ir audzis apmeklētāju skaita ziņā. Ja festivāla pirmajā gadā 2007.gadā tika pārdotas aptuveni 3000 biļetes, tad jau pagājušajā gadā uz festivālu tika iegādātas ap 17 000 biļešu. Ņemot vērā festivāla apmeklētāju skaita pieaugumu, šovasar tiks paplašināta arī telšu pilsētiņas vieta, jo pērn jau festivāla pirmajā dienā visa telšu pilsētiņa bija aizņemta.

Hurts
Hurts Foto: Publicitātes foto

Sagaidāms, ka šogad festivālu apmeklēs arī vairāk skatītāju no ārvalstīm, jo pērn uz festivālu no Igaunijas bija ieradušies ap 1000 skatītāju, bet no citām valstīm apmeklētāju skaits bija nepilns tūkstotis, pauda festivāla rīkotājs.

Kopumā festivālā strādā 2500 dalībnieki, to vidū ir gan mūziķi un viņu pavadošais personāls, tirdzniecības vietu darbinieki, festivāla rīkotāji, brīvprātīgie darbinieki un daudzi citi, kas nodrošina veiksmīgu pasākuma norisi.

Kā pastāstīja "Cēsu alus" tirdzniecības un mārketinga direktors Gustavs Zatlers, "Cēsu alus" šogad būs sarūpējis divus jaunumus, no kuriem viens būs jaunais produkts alus skārdeņu sērija ar roka dizainu "Cēsu Premium Limited Edition Rock", bet otrs jaunums būs jauno mūziķu konkurss "Cēsu Premium New Music", kas tiks rīkots sadarbībā ar "Radio 101". Jauno mūziķu konkursa labākajiem dalībniekiem būs iespēja uzstāties festivālā.

Savukārt "Tele2" festivālā Salacgrīvā turpinās piedāvāt aktivitātes, kuras novērtējuši jau festivāla apmeklētāji, piemēram, diennakts mobilā telefona lādēšanas punktu un atpūtas zonu ar šūpuļtīkliem. Tāpat tiks rīkots vides mākslas objektu konkurss, kurā žūrijas noteiktajam uzvarētājam tiks piešķirts finansējums kopumā 2500 latu apmērā vides objektu radīšanai, informēja "Tele2" pārstāve Laura Ozoliņa.

No rītdienas "Nordea banka" ikvienam interesentam piedāvās iespēju biļetes uz festivālu iegādāties "Nordea" bankomātos visā Latvijā, norādīja "Nordea Pensijas" valdes loceklis Iļja Arfejevs.

Festivāla kopējais budžets šogad ir viens miljons eiro (702 804 latu), puse no budžeta ir atvēlēta festivāla māksliniekiem, stāstīja Majors.

Divu dienu biļete uz festivālu maksā Ls 33. Divu dienu biļete ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 36,5.

Festivāla "Positivus" organizators Ģirts Majors (no kreisās), "Tele2" pārstāve Laura Ozoliņa, AS "Cēsu alus" tirdzniecības un mārketinga direktors Gustavs Zatlers un "Nordea Pensions Latvia" valdes loceklis Iļja Arefjevs preses konferencē informē par mūzikas un mākslas festivālu "Positivus" un paziņo tā galvenos māksliniekus
Festivāla "Positivus" organizators Ģirts Majors (no kreisās), "Tele2" pārstāve Laura Ozoliņa, AS "Cēsu alus" tirdzniecības un mārketinga direktors Gustavs Zatlers un "Nordea Pensions Latvia" valdes loceklis Iļja Arefjevs preses konferencē informē par mūzikas un mākslas festivālu "Positivus" un paziņo tā galvenos māksliniekus Foto: LETA

Festivālā jau iepriekš apstiprinātie mākslinieki

  • OK, GO!
  • Chapel Club
  • Alīna Orlova
  • The Kissaway Trail
  • Dzelzs Vilks
  • Alcoholic Faith Mission
  • Auļi

Preses konferencē izziņotie mākslinieki

  • James
  • Editors
  • Hurts
  • Beach House
  • Fanfarlo
  • Tunng
  • Iiris
  • Ewert And The Two Dragons
  • Satellites LV
  • Gustavo
Komentāri (253)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu