Pie Raiņa pieminekļa būs "Strāvoklis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, 4.maijā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa notiks pasākums "Strāvoklis", kurā piedalīsies nekomerciālās mūzikas izpildītāji un grupas, piedāvājot pirmatskaņojumus dziesmām ar Raiņa vārdiem.

Pasākuma idejas autors ir Andris Indāns, kuram doma par speciāli komponētām un ierakstītām dziesmām ar Raiņa vārdiem radusies jau pirms vairākiem gadiem, un šajā laikā tapuši vairāk nekā 15 ieraksti, kas piedzīvos publisko pirmatskaņojumu tieši 4.maijā, informē pasākuma rīkotāji.

Pasākumā "Strāvoklis" oriģinālkompozīcijas ar Raiņa vārdiem atskaņos grupa "Hospitāļu iela", "Bērnības milicija", "Ēnu kaleidoskops", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Gaujarts", "Gas of Latvia", "Soundarcade", "Nepilngadīgā Anna", "Židrūns" un citas grupas, kā arī solomākslinieki Imants Daksis un Jēkabs Nīmanis.

Koncertam tiek gatavots īpašs skatuves iekārtojums un vizuālais noformējums, kura autore ir māksliniece Katrīna Neiburga.

Koncertā izpildītās dziesmas plānots apkopot albumā "Strāvoklis", ko maija sākumā sola izdot biedrība "Hi".

Ieeja bez maksas.

Pie Raiņa pieminekļa būs "Strāvoklis"
Pie Raiņa pieminekļa būs "Strāvoklis" Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu