Gaidāmi "Čikāgas piecīšu" 50 gadu jubilejas koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikas latviešu vokāli instrumentālais ansamblis "Čikāgas piecīši" šogad svin 50 gadu jubileju, kurai par godu ansambļa dalībnieki vasaras beigās viesosies arī Latvijā, dodoties nelielā koncerttūrē, informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Ilona Brūvere.

"Čikāgas piecīšu" dziesmas šovasar skanēs Siguldā, Ventspilī, Jelgavā, Alūksnē, Bauskā, Baložos un Valmierā, bet jubilejas koncertu turnejas noslēguma koncerts notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā teātrī, 19.augustā. Grupa dzimšanas dienu šovasar svinēs arī Londonā.

Pagājušā gadsimta 60.gados Latvijā "Čikāgas piecīšu" dziesmas ienāca ar lenšu magnetofona ierakstiem, kurus latvieši, ignorējot padomju pilsoņu pasta uzraudzību ar ārvalstīm un Drošības komitejas kontroles, slepus klausījās tikai uzticamu draugu vai radu lokā.

"Čikāgas piecīši" atskaņoja tolaik vēl aizliegto klaidu latviešu mūziku,

kuru ballītēs latvieši Latvijā sāka dungot un dziedāt tikai 70.gados.

"Čikāgas piecīšu" pirmie koncerti Latvijā 90.gadu sākumā kļuva par sensāciju. Vokālā ansambļa dziedātāju balsis ieguva atpazīstamību un popularitāti arī Latvijā. 2008.gadā, koncertu turnejā, kas bija veltīta Latvijas 90.gadskārtai, skatītāji "Čikāgas piecīšiem" apliecināja savu mīlestību.

"Čikāgas piecīši"
"Čikāgas piecīši" Foto: Publicitātes foto

Par priecīgāko un laimīgāko laiku savā mūziķu karjerā "Čikāgas piecīši" uzskata 1989.gadu, kad vokāli instrumentālā grupa pirmo reizi koncertēja Latvijā, Mežaparka estrādē, un viņos klausījās vairāki desmiti tūkstošu skatītāju.

Biļetes uz Latvijā notiekošajiem "Čikāgas piecīšu" koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

"Čikāgas piecīši" (1970.gadi)
"Čikāgas piecīši" (1970.gadi) Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu