Uz "Positivus" skatuves: "Colours of Bubbles"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz "Positivus" festivālam atlikušas dažas nedēļas. Turpinām jūs iepazīstināt gan ar jau pazīstamām, gan mazāk dzirdētām grupām, kas uzstāsies šīs vasaras Salacgrīvas festivālā, ļaujot uzzināt par tām ko vairāk, kā arī sadzirdēt nedzirdēto. Šodien sīkāk par lietuviešu apvienību "Colours of Bubbles".

"Colours of Bubbles" nāk no Šauļiem, no Lietuvas ziemeļu pilsētas ar visnotaļ māksliniecisku gaisotni, kura tiek uzskatīta par šūpuli daudzām radošām, harismātiskām lietuviešu muzikālajām apvienībām. COB ir mantojuši ierakstu studiju Šauļos no saviem vecākajiem muzikālajiem brāļiem – "Brainers" (http://www.myspace.com/brainers) un "Axis" (http://www.myspace.com/axisbandlt).

Visi "Colours of Bubbles" dalībnieki nāk no pazīstamu Lietuvas mūziķu ģimenēm un par sava radošā stila atpazīstamības zīmi izvēlējušies apvienot mūsdienīga indie skanējumu ar eiropeiska kantri nokrāsu.

Visi četri ir kopā uzstājušies vairāk nekā 100 koncertos Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas un Francijas klubos un festivālos, ieskaitot Lietuvas festivālus B2Gether, Visagino Country un Polijas festivālu Browar Rock.

2009.gadā viena no lielākajām Lietuvas radiostacijām "Radiocentras" ierindoja COB dziesmu "My Little Sue" gada 100 labāko dziesmu apskata 7.vietā, kas bija augstākais sasniegums starp visām vietējām apvienībām.

2010.gadā grupa laida klajā savu debijas EP "Today I AM Feeling Better Than Ever", kurš puišiem atnesa ievērojamus panākumus, tai skaitā titulus par "Gada dziesmu" un "Labāko roka apvienību" ŠAMA 2011 mūzikas balvu pasniegšanā.

Mazliet vēlāk, 2011.gada martā "Colours of Bubbles" veiksmīgi uzstājās "Tallinn Music Week 2011" atklāšanā, iesākot garu koncertēšanas sezonu, kuras laikā puiši spēlēs vairākos lielos festivālos, tai skaitā "Positivus 2011" Salacgrīvā. Jaunie mūziķi laipni piekrita atbildēt uz dažiem jautājumiem, liekot roku uz sirds, solīdami, ka būs tik patiesi, cik vien iespējams.

Kā katrs no jums sāka savas gaitas muzikālajā industrijā?

Patiesību sakot, Tomass un Pauļus bija pazīstami jau gadiem, viņi abi spēlēja bērnu kantri mūzikas projektā Šauļos. YouTube pat var atrast klipus, kur viņi abi izpilda dziesmu uz mandolīnas. Diezgan jautrs video.

Otrais mūsu uznāciens mūzikā bija pusaugu gados, kad nodibinājām rokgrupu ar meiteņu vokālu "Neurotic". Es domāju, ka ikviens mūziķis ir gājis cauri periodam, kad pasmagu roku apvieno ar vieglāku, kontrastējošu meiteņu balsi. Tai brīdī jutām vajadzību pēc vēl vienas, spēcīgākas ģitāras, un tad mūsu pulciņam pievienojās Jūliuss. Tolaik viņš bija vēl vienas grupas sastāvā, kura arī spēlēja roku ar solisti – meiteni. Pēc kāda laika soliste mūs pameta, kas lika mums mazliet mainīt stilu, un tad arī radās nosaukums "Colours of Bubbles". Neilgi pēc tam grupas sastāvam pievienojās Simass, kura ierašanās atrisināja sasāpējušo jautājumu par neesošu buņģieri.

"Colours of Bubbles"
"Colours of Bubbles" Foto: Publicitātes foto

Visbeidzot, pērn COB tika pie vēl viena jauna dalībnieka, Mindauga, kurš mūsu muzikālo skanējumu papildina ar taustiņinstrumentiem un harmoniku. Viņš līdz tam bija vēl vienas, diezgan pazīstamas lietuviešu indie grupas sastāvā - "Axis". Un pēdējais (līdz ar to jaunākais) mūsu muzikālās apvienības biedrs ir Simass Gineika, kurš nodrošina fantastiskus video priekšnesumus mūsu koncertos.

Pastāstiet vairāk par pašu grupas nosaukumu. Kurš nāca klajā ar ideju par tieši tādu grupas vārdu?

"Colours of Bubbles" patiesībā ir grupas "Brainers" ģitārista Jonasa Šablicka izgudrojums, laikam jau viņš ar to bija domājis kaut ko patiešām lielu. Otra izvēles iespēja bija "Disco Balls", bet, tā kā viņš tieši tā nosauca savas grupas albumu, tad mums atlika pirmais variants. Mēs vienmēr esam uztvēruši "Brainers" kā savus lielākos rock’n’roll iedvesmotājus un kā „vecākos brāļus”, no kuriem ņemt piemēru. Viņi patiešām daudz mums ir palīdzējuši. Vēl viens "Brainers" dalībnieks, Pauļus Jasiūns, bija mūsu ierakstu producents.

Nozīmīgākie muzikālās iedvesmas avoti katram no jums? Vai ir kāda grupa, kura jums visiem ir vienlīdz tuva un iemīļota?

Katra gada beigās mēs cenšamies publicēt sarakstu ar savām mīļākajām dziesmām savā blogā (www.cob.lt). Šogad tur dominēja The Beatles, Earl Scruggs, Wild Nothing, Mumford & Sons un Radiohead. Mēs tad liekam saviem faniem minēt, kuram no mums patīk kura grupa vai dziesma, ko viņi lielākoties pilnīgi saputro, tomēr kaut kādā mērā tas arī nozīmē, ka ir muzikālās apvienības, ko klausāmies mēs visi - vienlīdz bieži.

5 vārdi, kas vislabāk raksturo Colours of Bubble?

"Today I Am Feeling Better Than Ever" ir mūsu EP nosaukums, un laikam jau tas diezgan precīzi atspoguļo mūsu pirmā ieraksta trakulīgo noskaņojumu. Tomēr pašlaik mēs cenšamies rakstīt arī dziļāku, nozīmes bagātāku mūziku.

Kur jūs sevi redzat 10 gadu tālā nākotnē?

Mēs patiešām ceram, ka kosmosa tūrisma iespējas sāks strauji attīstīties, lai mēs līdz tam varam aizlidot uz Mēnesi.

Kas jums kā muzikālajai apvienībai ir visnozīmīgākā lieta?

Mēs kopā esam ļoti daudz kam gājuši cauri, tāpēc pilnīgi noteikti svarīgākā lieta ir tas, ka mēs esam tuvi draugi. Pat vairāk nekā draugi!

Attiecībā uz faniem ir svarīgi spēlēt pēc iespējas vairāk koncertos, doties tūrēs, cik bieži vien iespējams, uz dažādām vietām un valstīm. Lai gan – tā jau ir viena no svarīgākajām lietām jebkurai grupai.

Kāds ir jūsu priekšstats par jūsu latviešu kaimiņiem?

Latvijā vienmēr ir bijušas lieliskas indie grupas – no "Sirke" līdz "Mundane" un pat "Instrumentiem" šodien. Bet viņi ir tādi mazliet skumji, ne? Mēs pacentīsimies radīt krietni atšķirīgu iespaidu "Positivus" festivālā!

Protams, jāmin arī fakts, ka mēs jūs nedaudz apskaužam tādēļ, ka pie jums notiek daudz koncertu, tieši indie žanrā, un "Positivus" ir lielisks piemērs. Mēs iepriekš esam bijuši festivālā kā fani, tāpēc šogad ir patiešām neaprakstāms prieks doties turp kā grupai.

Jau vēstīts, ka "Positivus" festivāls 15. un 16. jūlijā jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Divu dienu biļetes maksā 33 latus, bet ar vietu telšu pilsētiņā – 36,50 latus. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās 29 latus, bet ar vietu telšu pilsētiņā – 32,50 latus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu