Imanta Kalniņa koncerts "Lielās dziesmas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1.septembrī Dzintaru koncertzālē skanēs viens no šīs vasaras emocionāli un mākslinieciski bagātākajiem koncertiem - komponista Imanta Kalniņa koncerts "Lielās dziesmas", informē "Mikrofona ieraksti" pārstāvji. Kopā ar pašu komponistu uz skatuves kopā būs arī grupa "Turaidas roze" ar solistiem Olgu Rajecku un Uģi Rozi, kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Kā atklāja Kalniņš, koncertā tiks izpildītas tās dziesmas, kas pieder lielajām formām.

"Ne parastās trīs vai trīsarpus minūtes, bet mūzika ārpus šīs dimensijas. Formas ziņā to nevar saistīt ar tradicionālo izpratni par rokdziesmām. Piemēram, "Veltījums Garsijam Lorkam" ilgst vairāk par desmit minūtēm un varētu būt arī simfonijas daļa. Tāpat arī "Sweet Love". Šīm dziesmām piemīt simfoniskais elements, un man prieks, ka tagad tās realizēsim formā, kas šai mūzikai ir dabiski vistuvākā," pauda komponists.

Atzinīgus vārdus komponists velta arī dziedātājai Rajeckai un viņas kolēģim Rozem, ar kuriem šovasar atkal sastrādājies pēc ilga pārtraukuma.

"Laiks savas zīmes uzliek visam, arī balsīm un instrumentu pārvaldīšanas spējai. Bet

tas, kā mani solisti šovasar nodziedāja Imantdienās, mani pārliecināja, ka viņi savu līmeni ir saglabājuši nevainojami.

Protams, ļoti augstas notis ar gadiem rada papildu problēmas vairumam dziedātāju, bet es neteikšu, ka viņi to nevar. Viņi to var un pat ļoti labi," uzsvēra Kalniņš.

Olga Rajecka un Uģis Roze
Olga Rajecka un Uģis Roze Foto: Publicitātes foto

Gatavošanās koncertam "Lielās dziesmas" rit gandrīz visu vasaru, taču īpaši intensīvas bijušas pēdējās nedēļas, kad aizvadīti visu mūziķu kopmēģinājumi. Koncertā Dzintaru koncertzālē skanēs skaņdarbi, ko Kalniņš 80.gadu otrajā pusē sacerējis savai tā laika grupai "Turaidas roze". Līdzās tādām plaši populārām dziesmām kā "Apvij rokas" un "Svētku diena" programmā būs arī daudzi retāk dzirdēti, bet komponista mūzikas cienītāju iemīļoti skaņdarbi.

Koncerts "Lielās dziesmas" Dzintaru koncertzālē sāksies plkst. 20, bet biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Novembrī koncerts būs baudāms arī Liepājā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu