"Skaņu meža" viesi: Elektro Guzzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām iepazīstināt ar mūziķiem, kas uzstāsies festivālā "Skaņu mežs 2011". Eksperimentālās mūzikas festivāls Rīgā, agrākajā Tabakas fabrikā (Miera ielā 58) notiks 16. un 17. septembrī, šogad īpašu uzsvaru liekot uz jaunajiem mūziķiem no Austrumeiropas un Centrāleiropas.

Vīnes grupa "Electro Guzzi" savos koncertos publikas acu priekšā maina priekšstatus par to, kā tiek radīta elektroniskā deju mūzika. Lai gan pēc skata grupa ir formēta kā tipiska rokgrupa – ģitāra, bass un bungas –, tās mūzika drīzāk izklausās pēc dīdžejseta, savilkta kopā no dub un minimal techno. Tas viss gan, protams, nāk caur grupas oriģinālo skanējumu, kas šajos žanros negaidīti iedveš ko vairāk. Ar savu spēju spēlēt tik nevainojami strukturētu mūziku viņi ir nopelnījuši "Šveices pulksteņu" reputāciju. Iespējams, tā nav sagadīšanās, ka viņus ir producējis austriešu tehno producents Patriks Pulsingers. "Electro Guzzi" pārstāv Vīnes eksperimentālās mūzikas tradīciju, kas jau no festivāla pirmsākumiem ir bijusi pārstāvēta "Skaņu mežā" un ko raksturo konceptuāla oriģinalitāte apvienojumā ar tehnisku perfekciju.

Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 latus. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9. Biļetes ir nopērkamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās – www.bilesuserviss.lv

Festivāla programma

16. septembris:

Awsome Tapes from Africa (ASV), Fauna (Argentīna), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija), Elektro Guzzi (Austrija), Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija), Maria Minerva (Igaunija), King Midas Sound (Lielbritānija).

17. septembris:

Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV), Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Karkonen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija), Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).

"Skaņu mežs" ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu