Ar "Iļģu" uzstāšanos svinīgi atklāj "Palladium"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar, 28.septembrī, Rīgā bijušā kinoteātra "Palladium" vietā svinīgi tika atklāta jauna populārās mūzikas koncertzāle "Palladium". Pirmā uz jaunās skatuves kāpa postfolkloras grupa "Iļģi", kas 3.decembrī "Palladium" svinēs savu 30 gadu jubileju.

Jaunās koncertzāles atklāšana pulcēja daudzus cilvēkus, kuru vidū bija nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle, festivāla "Rīgas ritmi" vadītājs Māris Briežkalns, reperis Gustavo, kā arī daudzi citi.

Koncertaģentūras "Positivus Music" vadītājs un jaunās koncertzāles idejas autors Ģirts Majors atzina, ka šī ir diena, kad izsapņotais sapnis beidzot ir īstenojies.

"Atšķirībā no visiem iepriekšējiem projektiem, ko realizējis "Positivus Music", šī bija liela avantūra.

Koncertzāles veidošana bija liels un apjomīgs projekts, kādu līdz šim nebijām realizējuši," sacīja Majors.

"Jaunā koncertzāle pati pasākumus nerīkos, tādēļ mūsu uzdevums bija radīt pievilcīgu vietu koncerta rīkotājiem. Sapnis par savas koncertzāles izveidošanu mums bija jau tad, kad sākām darboties mūzikas biznesā, taču daudzus gadus mums nebija ne tādu iespēju, ne arī naudas, lai to realizētu. Tad nāca krīze, kas mums kā lieliem avantūristiem ļoti palīdzēja, jo doma par koncertzāles izveidošanu jau kļuva reālāka. Apmēram pirms gada sākām rēķināt iespējamās izmaksas, bet šā gada martā bijušā kinoteātra telpās sākām veikt remontu. Pateicoties tam, ka mums apkārt arī bija cilvēki, kuri ir avantūristi, ideja par koncertzāles izveidošanu ir realizējusies," pauda Majors.

Māris Muktupāvels ("Iļģi")
Māris Muktupāvels ("Iļģi") Foto: TVNET

Atgādinām, ka jauno zāli apsaimniekos jaundibināta kompānija SIA "Palladium Rīga", kurā tajā bez Majora darbojas arī Andis Zusts, Linda Andersone, Normunds Eilands, Gatis Kidals un Uldis Pabērzs.

Jaunā koncertzāle "Palladium" atrodas Marijas ielā 21, taču ieeja koncertzālē paredzēta no Pērses ielas. Oficiāli koncertzāle tiks atklāta piektdien, 30.septembrī, kad Rīgā uzstāsies britu dziedātājs Džeimss Blants.

Oktobrī šajā zālē ar koncertu viesosies grupa "FM Belfast" no Islandes, britu grupa "Kaiser Chiefs" un jaunā, daudzsološā britu mūziķe Anna Kalvi, savukārt novembrī koncertu šajā zālē sniegs beļģu apvienība "Hooverphonic", bet decembrī par savu 30 gadu jubilejas koncerta norises vietu jauno zāli izraudzījusies grupa "Iļģi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu