Sākas interneta balsojums par Eirovīzijas dziesmām

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No ceturtdienas pirmo reizi "Eirodziesmas" vēsturē Latvijas Televīzijas (LTV) mājaslapas sadaļā www.eirovizija.lv publiskajam vērtējumam tiek nodotas visas dziesmas, kas sāk cīņu par uzvaru Eirovīzijas nacionālajā atlasē, pavēstīja LTV pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Balsojumam būs rekomendējošs raksturs

Viņa informēja, ka dziesmas mājaslapā izvietotas, neminot autoru vārdus. Līdz pat 1.novembrim interneta lietotāji varēs tās noklausīties un nobalsot par sev tīkamāko, turklāt balsot varēs tikai vienu reizi. Lai novērstu interneta lietotāju vēlmi dziesmas lejupielādēt, tajās iestrādāti cikliski skaņas efekti.

Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs atgādināja, ka interneta lietotāju balsojumam būs rekomendējošs raksturs. "Līdztekus klausītājiem dziesmas vērtēs arī Mākslinieciskā padome septiņu cilvēku sastāvā, pēc objektīviem un profesionāliem kritērijiem izvēloties pusfināla divdesmitnieku. Mākslinieciskajai padomei būs tiesības veikt korekcijas pusfināla dziesmu galīgā saraksta izveidošanā," norādīja Dinsbergs.

Aktivizējušies krievu autori

Kopumā 2012.gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei līdz 14.oktobra vakaram tika iesniegta 71 dziesma. Pēc visu pieteikumu izvērtēšanas un pārbaudes, vai iesniegtās dziesmas atbilst konkursa nolikumam, cīņu par iekļūšanu Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā sāk 69 dziesmas.

"Apkopojot dziesmu pieteikumus, redzams, ka šogad vairāk nekā citkārt aktivizējušies krievu autori.

Dziesmu tekstos dominē angļu valoda, bet piecas dziesmas iesniegtas latviski.

Dziesmu žanriskā amplitūda ir visai plaša, tāpēc nešaubāmies, ka sev simpātiskāko atradīs katrs. Taču vienlaikus klausītājus aicinu būt tālredzīgiem un balsot par to dziesmu, kura uzvaras gadījumā spētu uzrunāt pēc iespējas plašāku starptautisko auditoriju," sacīja Dinsbergs.

LTV preses konference un pusfinālu laiki

Pusfinālā iekļuvušās dziesmas un to autori tiks atklāti 8.novembrī LTV rīkotajā preses konferencē, savukārt dziesmu izpildītāji pēc to noklausīšanās dzīvajā izpildījumā un Mākslinieciskās padomes izvērtējuma tiks paziņoti 1. decembrī.

Pusfināli LTV1 ēterā būs 7. un 14. janvārī. Pirmo reizi nacionālās atlases vēsturē tie notiks tiešraidē. Katrā pusfinālā uzstāsies 10 dalībnieku, un no katra pusfināla piecus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Nacionālās atlases fināls notiks 18. februārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti". Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kas Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un, pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai –, LTV arī 2012. gadā var organizēt nacionālo atlases kārtu, nodrošinot Latvijas mūziķu piedalīšanos starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas no 22. līdz 26. maijam notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu