Paziņos Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināla dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.16 Latvijas Televīzijā (LTV) notiks Eirovīzijas nacionālajai atlasei veltīta preses konference, kurā tiks paziņotas tās 20 dziesmas, kas iekļuvušas "Eirodziesmas 2012" pusfinālā, informē LTV 1.kanāla pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Preses konferencē piedalīsies LTV valdes loceklis Edgars Kots, LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite, Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs, Eirovīzijas starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska un "Eirodziesmas 2012" režisors Arvīds Babris.

Pasākumā piedalīsies arī mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs, kura vārds, tāpat kā pārējais mākslinieciskās padomes sastāvs, tiks atklāts tikai preses konferences laikā.

Pusfinālā iekļuvušo dziesmu izpildītāji pēc to noklausīšanās dzīvajā izpildījumā un mākslinieciskās padomes izvērtējuma tiks paziņoti 1.decembrī. Pusfināli LTV 1.kanāla ēterā notiks 7.janvārī un 14.janvārī, savukārt nacionālās atlases fināls notiks 18.februārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti". Katrā no pusfināliem uzstāsies desmit dalībnieki, un no katra pusfināla piecus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. Arī finālā un superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums.

Interneta balsojums

Jau ziņots, ka šis bija pirmais gads, kad arī klausītājiem bija iespēja iepazīties ar konkursam pieteiktajām dziesmām, internetā veicot balsojumu par sev tīkamāko dziesmu.

Kopumā 2012.gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei līdz 14.oktobra vakaram tika iesniegta 71 dziesma, taču, izvērtējot visus pieteikumus un pārbaudot, vai iesniegtās dziesmas atbilst konkursa nolikumam, rezultātā cīņu par iekļūšanu konkursa nacionālās atlases pusfinālā sāka 69 dziesmas.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks nākamgad no 22.maija līdz 26.maijam Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu