Pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas (84)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas Nacionālajā operā šovakar, 28. februārī, pasniegtas tradicionālās Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas par 2011. gada labākajiem mūzikas ierakstiem. Šogad ceremonijā triumfēja duets «Instrumenti», kas uz skatuves kāpa pēc balvām trijās nominācijās.

(informācija tiks papildināta)

«Instrumenti» Gada balvu saņēma par savu debijas albumu «TRU», kas uzvarēja kategorijā Labākais popmūzikas albums, bet singls «Pilnīgi viens» tika atzīts par labāko dziesmu un tās videoversija par labāko klipu.

«Instrumenti»
«Instrumenti» Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Par aizvadītā gada labāko debiju atzīta jaunā dziedātāja, grupas «Sus Dungo» dalībniece Elizabete Balčus, kura uzvaru nominācijā «Labākā debija 2011» ieguvusi ar ierakstu «Wooden Horse», bet «Gada radiohits 2011» uzvarētājs ir Lauris Reiniks ar dziesmu «Es skrienu».

Apbalvošanas ceremonijā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās dažādi viesi, kuru vidū bija arī Igaunijas grupa «Ewert and The Two Dragons». Ar dziesmu pirmatskaņojumiem uzstājās arī Zigmars Liepiņš, «Astro’n’out» un «Iļģi», Nikolajs Puzikovs un Evija Sloka. Olga Rajecka pirmo reizi uzstājās ar Vidzemes kamerorķestri, bet Lauris Reiniks savu starptautisko hitu «Pasakā» izpildīja kopā ar visu triju Baltijas valstu dziedātājām.

Jau ceturto gadu paralēli žūrijas vērtējumam tiek apkopots arī tautas balsojums par gada labāko dziesmu. Balsošana ikgadēji notiek tirdzniecības parkā «Alfa», un šogad tur par 10 dziesmām kopā nobalsots 163 192 reizes. Par mīlētāko ar 36 297 balsīm kļuvusi grupas «Musiqq» izpildītā «Angel in Disguise».

Savukārt pēc radiostaciju datiem gada spēlētākā dziesma radio 2011.gadā bijusi Laura Reinika «Es skrienu». Datus apkopojusi Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA).

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma dziesminiece Austra Pumpure.

«Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva» tika pasniegta jau 16.reizi.

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva 2011

Labākais roka albums: «Dzīvnieks pilsētā» Dzelzs Vilks

Labākais pop albums: «Tru» Instrumenti

Labākā deju mūzikas dziesma: «Tev miera nav» Liene Candy

Labākais šlāgermūzikas albums: «Durvis uz vasaru» Apvedceļš

Labākais alternatīvās mūzikas albums: «Vibrācijas» Gaujarts

Labākais tautas mūzikas albums: «Tur saulīte pērties gāja» Iļģi

Labākais akadēmiskās mūzikas albums: «O Salutaris» jauniešu koris «Kamēr»

Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums: «Dabas koncertzāle Fucus vesiculosus» Dabas koncertzāle

Labākais mūzikas albums bērniem: «Lāču tēta dziesmas» Dzeguzīte, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Jolanta Strikaite

Labākais mūzikas video: «Pilnīgi viens» Instrumenti

Labākais koncertieraksta video: «Linda Leen Live at Arena» Linda Leen

Labākā debija: «Wooden Horse» Elizabete Balčus

Labākā dziesma: «Pilnīgi viens» Instrumenti

Radiohits: «Es skrienu» Lauris Reiniks

Publikas balsojums: «Angel in Disguise» Musiqq

Komentāri (84)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu