Reiniks: Anmary priekšnesumā pietrūka «odziņas» (107)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Populārais pašmāju dziedātājs, televīzijas šovu vadītājs un Eirovīzijas konkursu veterāns Lauris Reiniks uzskata, ka Eirovīzijā ar labu dziesmu vien nepietiek. «Anmary ir laba vokāliste un labi izpildīja dziesmu, kurai bija patiesi lipīgs piedziedājums. Anmary ir malacis! Tomēr ar to nepietiek labiem rezultātiem, un, to sakot, es nekādu Ameriku šobrīd neatklāju,» portālam TVNET komentē Reiniks, kurš pats veiksmīgi startējis Eirovīzijas atlasēs gan Latvijā, gan Īrijā.

«Man rodas sajūta, ka LTV rīkotāji vispār nemācās no iepriekšējām pieredzēm un kļūdām un nemācās no labākajiem piemēriem ārpus mūsu valsts. Cilvēkiem, skatoties Eirovīzijas priekšnesumus, gribas redzēt vismaz kaut vienu neparastu, aizraujošu un prātā paliekošu lietu - odziņu. Tērps, šova elements, aizkustinošs stāsts vai kaut kas, ar ko viņi paši var asociēties. Un skatītājiem patīk redzēt priekšnesumus, kuros var redzēt, ka ir domāts, strādāts un sakārtots numurs. Mūsu priekšnesumā diemžēl tā nebija,» komentē Reiniks.

«Es vispār nesapratu, kur tieši bija ieguldīts tas «lielais darbs». Lai to radītu, ir jāpiesaista labākie, kam jau ir pieredze tieši šovu veidošanā un, iespējams, ir gūti panākumi un atzinība ar saviem darbiem ārpus Latvijas. Tiem ir jābūt cilvēkiem tikai no tā saucamā vieglā un komerciālā žanra.

Operas izrādes taču arī neiestudē Britnijas Spīrsas producentu grupa.

Katrā lauciņā ir jāstrādā un jāvērtē konkrētā lauciņa profesionāļiem. Man nav neviena iemesla domāt, ka komisijai ir pieredze šajā žanrā un novatorisks skatījums, jo, pēc redzētā Baku, priekšnesums izskatījās kā no Eirovīzijas 70. gados. Bet tagad taču ir 21. gadsimts,» viņš piebilst.

Reiniks uzskata, ka priekšnesumu varēja sagatavot daudz veiksmīgāk. Viņš arī piebilst, ka Latvijas nacionālajā atlasē tomēr būtu jāatļauj atkal piedalīties ārzemju autoriem.


«Nekāda traģēdija nav notikusi, vienkārši skumji Latvijas un iztērētās naudas dēļ. To priekšnesumu varēja uztaisīt riktīgi interesantu, neskatoties pat uz nedaudz jocīgajiem/naivajiem vārdiem. Un galu galā, domāju, ka Latvijas TV ir jāatļauj atkal piedalīties ārzemju autoriem, vismaz teksta autoriem, lai mūsu dziesmas būtu ar normālu saturu vai vismaz neliktos jocīgas. Vidējam eiropietim, tāpat kā man, ir pilnīgi vienalga, kas sacerēja dziesmu, kas veidoja šovu, es redzu uzrakstu LATVIA un dziesmas nosaukumu. Un vai nu man patīk, vai nepatīk,» rezumē Reiniks.

Atgādinām, ka Anmary dziedātā «Beautiful Song» nekvalificējās Eirovīzijas finālam. Finālā iekļuva Grieķijas, Kipras, Krievijas, Rumānijas, Moldovas, Dānijas, Albānijas, Islandes un Īrijas dziesmas.

Kurā vietā Latvija ierindojās savā pusfinālā, būs zināms tikai pēc 26.maija fināla, kad tiks atklāti visi balsojuma rezultāti.

Otrais Eirovīzijas pusfināls notiks 24.maijā, kad noskaidrosies pārējās desmit dziesmas, kuras startēs lielajā finālā 26.maijā.

Komentāri (107)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu