Fotoreportāža: «Satellites LV» prezentē «Pagrīdē» (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ar nelielu koncertu savu piekto studijas albumu «Pagrīdē» trešdienas pēcpusdienā Rīgas kafejnīcā «Illy» prezentējusi pašmāju rokgrupa «Satellites LV».

Jaunizdotā albuma atvēršanas svētki pulcēja grupas ģimenes, draugus, fanus, citus mūziķus, kā arī Latvijas futbola valstsvienības kapteini Kasparu Gorkšu. Stāstot par ieraksta tapšanas procesu, apvienības dalībnieki norādīja, ka tas norisinājies nepilnu divu gadu laikā tieši starp diviem lielajiem futbola turnīriem – pasaules un Eiropas čempionātiem.

Prezentācijā mūziķi atskaņoja albuma titulskaņdarbu «Pagrīdē», pērn izdoto singlu «Blanka, augstāk! (Jauns rekords)», grupas koncertos jau izskanējušās «Iedziļinies – šeit ir dziļš!», «Es došos tālu» un «Gaitenī», kā arī līdz šim maz dzirdēto dejisko skaņdarbu «Pievienojies!», kas tapis ar «The Wow» vokālistes Maijas Gailes piedalīšanos.

Kopumā nupat klajā laistajā CD ietilpst desmit dziesmas, kuras skar pašiedvesmas, sporta, kā arī pašmāju populārās mūzikas dzīves kritikas tematiku. Drīzumā visi skaņdarbi pa celiņiem tiks publiskoti grupas mājaslapā, ļaujot ikvienam interesentam lejupielādēt un veidot savas iecienītākās dziesmas remiksu.

Kas attiecas uz albuma nosaukumu, paši «satelīti» joko, ka šādā statusā pašmāju mūzikas «scēnā» atradušies vienmēr. Vienlaikus «Pagrīdē» nenozīmē darbības izbeigšanu, bet gan došanos dažādu muzikālu eksperimentu virzienā.

Albuma atvēršanas svētkos «Satellites LV» dalībnieki norādīja, ka ir atvērti piedāvājumiem saistībā ar mūzikas radīšanu kino vai teātra izrādēm.

Jāpiebilst, ka grupas mūzika dzirdama talantīgā Lietuvas režisora Sauļus Drungas filmā «Anarhija Žirmūnos», kas izpelnījusies kinokritiķu atzinību.

«Pagrīdē» tiks prezentēts īpašā veidā, sadarbojoties ar «Dirty Deal Audio» bītmeikeriem. CD formātā albums no 28. maija ir pieejams jau tagad – mūzikas veikalos «Upe», «LP», «Randoms», kā arī kafejnīcās «Istaba», «Mierā» u.c. kultūras un tirdzniecības vietās. Tāpat albums pieejams digitālai lejupielādei lapā «ekase.lv».

Lejupielādē albumu šeit!

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu