Klausies grupas «Apēdājs» debijas albumu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju smagā dārkpopa grupa «Apēdājs», kas darbojas jau 16 gadus, šonedēļ laiž klajā savu debijas albumu «Mana vārna». Albuma atvēršanu grupa svinēs kafejnīcā «Leningrad» (Vecrīgā, Kalēju ielā 54) 19. jūlijā plkst. 20, informē Mārtiņš Zviedris, kafejnīcas «Leningrad» programmas menedžeris.

Grupu «Apēdājs» ģitārists un dziedātājs Arturs Jakovļevs 1996. gadā dibināja Mālpilī, piesaistot basģitāristu Kasparu Grīnbergu (Latvijas trešmetāla celmlaužu «Huskvarn» vēlāko bundzinieku) un bundzinieka lomā – Armandu Butkeviču, kas līdz 2007. gadam spēlēja basģitāru «Apēdāja» novadnieku supergrupā «Dzelzs vilks».

Pastāvēšanas pirmsākumos, muzicējot death metal iedvesmotā manierē, grupa izpelnījās preses un klausītāju uzmanību ar vienpadsmitgadīgā vokālista jaunībai negaidīti pārliecinošo smagajai rokmūzikai raksturīgo growl vokālu. Laikā, kad dziesmu autors Arturs, pēc paša stāstītā, iepazina un iemīlēja krievu rokgrupas «Mumiy Troll» daiļradi, «Apēdāja» muzicēšana tuvinājās dārkpopa stilam, taču pašreizējā ierakstā dzirdamie aranžējumi liecina par virzību atpakaļ uz grupas smagajiem pirmsākumiem.

Apēdājs «Mana vārna»
Apēdājs «Mana vārna» Foto: Publicitātes foto

«Apēdāja» pastāvēšanas 16 gados tajā spēlējuši daudzi mūziķi.

Pašreizējais sastāvs: A.Jakovļevs (ģitāra, vokāls), A.Butkevičs (basģitāra), Lauris Polinskis (bungas) – ir nemainīgs kopš 2007. gada.

Šajā laikā arī radušās dziesmas, kas iekļautas grupas pirmajā skaņu albumā. Tajā dzirdami gan tādi hiti kā «Melnais» un «Nāc, iesim dejot» (remikss), gan jaunas, plašākam klausītāju lokam neatskaņotas dziesmas.

Internetā jaunais albums jau nopērkams un straumējams grupas «Bandcamp» profilā.

Klausies albumu šeit

Albumu «Soundpark» studijā ierakstījis un miksējis Māris Brensons. Noformējumu veidojuši L.Polinskis un izdevējs P3LICAN.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu