Vāks ziedojumus Sīmaņa ģimenes mājas atjaunošanai (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.augustā Rīgā, «Latvijas 1.rokkafejnīcā», notiks dziesmu vakars «Fēniksa spēks», kurā tiks vākti līdzekļi, lai atjaunotu ugunsgrēka izpostīto Haralda Sīmaņa māju, kurā atradās arī mūziķa studija.

Vienīgais instruments šobrīd Sīmanim ir ģitāra, kas bija līdzi uz koncertu nelaimes dienā. No uguns kaut nedaudz izdevies paglābt idejas, kas fiksētas uz papīra, informēja Vislatvijas dziesminieku saieta mediju koordinatore Ilze Zveja.

Zveja norādīja, ka no ugunsnelaimē cietušās mājas ugunsdzēsēji paspējuši iznest no dažus instrumentus, bet pagaidām nav skaidrs, vai tos varēs atjaunot un izmantot.

Patlaban Aronas pagasta pārvalde ir atvēlējusi pagaidu dzīvesvietu Sīmaņu ģimenei kopmītnēs, bet šajās telpās nav ne sadzīves priekšmetu, ne mēbeļu. Tāpēc nepieciešamas ir tādas praktiskas lietas kā gultas diviem pieaugušajiem un diviem bērniem, vismaz četri krēsli, galds, skapis, dažādi plaukti, mēbeles bērniem, piemēram, rakstāmgaldi, jo tuvojas skolas laiks, kā arī nepieciešams ledusskapis, gāzes plīts un veļas mašīna.

Pie Sīmaņa ģimenes viesojusies jau organizācija «Ģimenes šūpulis», kas Madonas pusē nogādājusi matračus, uz kuriem gulēt pagaidām, mitinoties uguns neskartajā pirtiņā un šķūnī.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē uguns pilnībā izpostīja Sīmaņa ģimenes māju Madonas novada Aronas pagastā. Māja aizdegusies no zibens spēriena. Dziesminieks un viņa ģimene ir palikusi bez pajumtes un gandrīz jebkādas ikdienai nepieciešamas iedzīves.

Ugunsnelaimi pamanījuši kaimiņi, jo pats dziesminieks kopā ar ģimeni bija devies koncertēt uz Kuldīgu.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā cietušajai Sīmaņa ģimenei var palīdzēt, ziedojot naudu, zvanot uz ziedojumu tālruni, vai ar bankas starpniecību. Piezvanot uz tālruni 90 006 589, tiks ziedots viens lats.

Ziedot naudu var ar pārskaitījumu Latvijas Mūzikas atbalsta fondam - nodibinājums «Latvijas Mūzikas atbalsta fonds», reģistrācijas Nr. LV50008146971, VAS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», LHZBLV22, konta numurs LVL: LV95LHZB2300194329001. Tāpat var ziedot, izmantojot «SEB banku», konta numurs LV62UNLA0002002700198, «Vides aizsardzības klubs», reģistrācijas Nr. 40008003594, norādot «Haralda Sīmaņa mājas atjaunošanai».


Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu