Notiks meistarklase elektronisko mūzikas instrumentu izgatavošanā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 3.septembra līdz 8.septembrim Gētes institūta Rīgā telpās, gaidot nepieradinātās mūzikas festivālu «Skaņu mežs», tiks rīkotas meistarklase elektronisko mūzikas instrumentu izgatavošanā, informē festivāla rīkotāju pārstāvis Rihards Endriksons. Organizācijas «Standuino» rīkotā darbnīca - meistarklase būs paredzēta tam, lai dalībniekiem bez priekšzināšanām iemācītu izgatavot pašiem savu digitālo sintezatoru - «FraAngelico». Darbnīcu vadīs Vāclavs Peloušeks un Ondržejs Merta.

Meistarklase būs domāta pilnīgiem iesācējiem, taču būs piemērojama arī jau pieredzējušiem dalībniekiem. Dalībniekiem tiks mācīti pamati darbam ar elektronikas ierīcēm, piemēram, lodēšana, pamata terminoloģija, kā arī tiks prezentēta atvērtā koda tehnoloģijas pasaule un visas tajā pastāvošās iespējas. Tiks izskaidroti sintezatoru darbības principi un demonstrēts darbs ar tiem. Katrs no meistarklases dalībniekiem varēs izgatavot un paņemt līdzi pats savu «FraAngelico» sintezatoru.

Interesenti savu dalību meistarklasei var reģistrēt, rakstot uz e-pastu «info@soundexchange.eu».

«Standuino» ir inovatīva parādība pašdarinātu elektroniskās mūzikas instrumentu radīšanā. Tāpat tā ir teorētiski un vēsturiski veicināta kustība, kas īstenojas mākslas darbos, mūzikas grupās, darbnīcās, priekšnesumos un rakstos.

«Standuino» sākotnēji radās kā populārās organizācijas «Arduino» atzarojums, taču drīz kļuva par radikālu Austrumeiropas reģiona «do-it-yourself» jeb pašdarbības kustību. Pateicoties tam, «Standuino» kļuva par komponenti daudzās mākslas instalācijās, un organizācijas tehniskajiem entuziastiem radās iespējas būvēt prototipus dažādām ierīcēm, galvenokārt elektroniskās mūzikas instrumentiem, vēstīja Endriksons.

Jau ziņots, ka nepieradinātās mūzikas festivāls «Skaņu mežs» Rīgā notiks 6.oktobrī un no 11.oktobra līdz 13.oktobrim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu