Izdota Zigmara Liepiņa skaņdarbu izlase «Operai un teātrim»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Izdota komponista Zigmara Liepiņa skaņdarbu izlase «Operai un teātrim», informē «Mikrofona ieraksti» pārstāvji.

Līdztekus darbībai estrādes mūzikas jomā, komponists Zigmars Liepiņš, rakstījis mūziku arī teātra izrādēm un operas skatuvei. Darbība šajā žanrā vainagojusies ar rokoperu «Lāčplēsis» (1988), operām «Parīzes Dievmātes katedrāle» (1997) un «No rozes un asinīm» (2000). Bet dziesmas no muzikālajām drāmām «Adata» (2007) un «Vadonis» (2009), kā arī koncertuzveduma «Kapteiņa stāsti» (2008) dzīvo savu dzīvi arī ārpus teātra izrādēm un uzvedumiem un kļuvušas par pieprasītiem skaņdarbiem dažādu mākslinieku koncertos, televīzijas un radio pārraidēs. Nekad agrāk tās nav bijušas apvienotas vienā izlasē, kura aptver būtisku daļu komponista pazīstamāko muzikāli dramatisko darbu. Kā viens no papildus skaņdarbiem izlasei pievienots arī agrāk nepublicētā un tikai TV ierakstā (mono) fiksētā «Klusā dziesma» no izrādes «Žanna d'Arka» (1979) komponista dzīvesbiedres Mirdzas Zīveres un grupas Opus izpildījumā.

Nav nejauši, ka dienasgaismu jaunā izlase ierauga dienā, kad Dzintaru koncertzālē risinās komponista 60 gadu jubilejas koncerts un tāpat nav nejauši, ka tas notiek 23. augustā - dienā, kad Latvijā tiek atzīmēta «Baltijas ceļa» 23. gadskārta. 1989. gada 23. augustā, vismaz divi miljoni cilvēku no trim Baltijas valstīm sadevās rokās, izveidojot dzīvu ķēdi vairāk nekā 600 km garumā. Tas notika tieši 50 gadus pēc nodevīgā Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas un gadu pēc tam, kad pirmo reizi tika uzvesta Zigmara Liepiņa rokopera «Lāčplēsis», kas spēlēja būtisku lomu atmodas laika norisēs. Arī turpmākajos darbos komponists ir sevi apliecinājis kā patriotisku un sociāli aktīvu autoru, kurš tautas noskaņojumu pratis izstāstīt un atspoguļot mākslas valodā.

«Mikrofona ieraksti»

«Operai un teātrim»
«Operai un teātrim» Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu