Mūžībā aizgājis komponists Uldis Stabulnieks

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdienas rītā īsi pirms savas 67 gadu dzimšanas dienas mūžībā aizgājis pazīstamais latviešu komponists, pianists un dziedātājs Uldis Stabulnieks, informē Kultūras ministrijā. Komponists un savu dziesmu izpildītājs Stabulnieks dzimis 1945.gada 8.oktobrī Rīgā, mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, absolvējis Jāņa Dūmiņa kordiriģēšanas klasi toreizējā Latvijas Valsts konservatorijā un mācījies Valentīna Utkina kompozīcijas klasē. Sestdien, 29.septembrī, plkst.11 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē notiks atvadīšanās no komponista.

(Ziņa papildināta ar informāciju par izvadīšanu.)

Atvadīšanās no izcilā komponista notiks sestdien, 29.septembrī, plkst. 10:00 Svētā Jēkaba katedrālē (Vecrīgā, Jēkaba ielā 9), savukārt izvadīšana - plkst. 11:00.

Savas karjeras laikā Stabulnieks strādājis par pianistu gandrīz visos Latvijas teātros, visciešākā sadarbība bijusi ar Jaunatnes teātri un Nacionālo teātri. Dažādu ansambļu un kolektīvu sastāvā viņš daudz koncertējis ārzemēs.

Viņš ir bijis viens no karavīru estrādes ansambļa «Zvaigznīte» dibinātājiem un daudzu kompozīcijas konkursu laureāts. Par mūziku Paula Putniņa lugas «Ar būdu uz baznīcu» iestudējumam Nacionālajā teātrī Stabulnieks saņēmis Andreja Pumpura prēmiju, par devumu teātra mākslas žanrā un par teātra mūzikas koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī – Latvijas Lielo mūzikas balvu, par dziesmu «Tik un tā» – Autortiesību bezgalības balvu.

Stabulnieka sarakstītās kora dziesmas skanējušas Vispārējos latviešu dziesmu svētkos un Skolu jaunatnes dziesmu svētkos.

Tautas mīlestību viņš ieguvis ar tādām dziesmām kā «Tik un tā», «Margarita», «Ejot cauri rudziem», «Par nesatikšanos» un citām.

Detalizētāka informācija par Uldi Stabulnieku

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu