Jaunās paaudzes latviešu metālisti «Deodium» izdod EP (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes latviešu metālisti «Deodium» laiduši klajā debijas minialbumu «Saules kalpi», informēja grupas pārstāvis.

Albumā «Saules kalpi» iekļautās dziesmas ierakstītas no 2011.gada vasaras, kad arī «Deodium» sāka aktīvu koncertdarbību. Necenšoties iespiesties noteikta žanra rāmjos, kopumā grupas un arī albuma skanējumu veido sajaukums starp «groove/thrash» un «death» ar nelielu daļiņu «black» vokālu.

Kā stāsta paši «Deodium» – lai arī dziesmas netika speciāli atlasītas, «Saules kalpi» ir koncepta albums. Visas kompozīcijas ir latviešu valodā, un tās vieno kopīga tematika un tēli. Albuma dziesmu vārdu vadmotīvā par Ceļinieka-Svešinieka cīņu ar Raganu-Burvi ar metaforu palīdzību apzīmēta mūsdienu sabiedrības degradācija. Katrs šajā cīņā atradīs sev netīkamo «Raganu-Burvi» kā «pretinieku» vai «vaininieku» un sevi kā «Ceļinieku-Svešinieku» vai tā cīņas biedru «Saules kalpu».

«Saules kalpu» tematisko vizuālo noformējumu veidojis grupas ritma ģitārists un bekvokālists Jānis Tiltiņš.

Albums ierakstīts Kārļa Šteinmaņa studijā «KS records» un pats studijas saimnieks veicis ieraksta miksēšanu.

Grupa «Deodium» izveidojusies 2008.gadā un tajā spēlē Mārtiņš Vanags, Jānis Tiltiņš, Atis Tiltiņš, Mārtiņš Skuja un Brūss Kalniņš.

"Saules kalpi"
"Saules kalpi" Foto: Publicitātes foto

Deodium «Saules kalpi» dziesmu saraksts

1. Svešinieks

2. Prologs

3. Mosties

4. Saules kalpi

5. Burve

6. Kauja

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu