«Gada balvai» saņemts rekordliels ierakstu skaits (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.decembrī noslēgusies mūzikas ierakstu iesniegšana vērtēšanai kārtējai Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. Šogad iesniegts rekordliels ierakstu skaits - kopumā reģistrēti vairāk nekā 200 ieraksti, izveidojušās arī vairākas jaunas nominācijas. Apbalvošanas ceremonija notiks nākamā gada 26.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja projekta vadītāja Agrita Bikaviņa.

Šoreiz tika mainīta vērtēšanas sistēma. Optimizējot iesniegto ierakstu vērtēšanu, konkrētas nominācijas albumu iesniegšanai netika izvirzītas.

Vērtēšanai pieņemti visi 2012.gadā Latvijā izdotie albumi visos žanros, un iesniegto ierakstu sadalījumu pa nominācijām veica īpaši izveidota žūrijas komisijas darba grupa. Vērtēšanai iesniegti gandrīz 90 albumi, taču kopējais iesniegto albumu, dziesmu un videoklipu skaits šogad pārsniedz 200, klāstīja Bikaviņa.

Šajā gadā «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai» izveidotas arī tādas nominācijas «Labākais smagā roka un metāla mūzikas albums», «Labākais džeza mūzikas albums», «Labākais elektroniskās mūzikas albums», savukārt no akadēmiskās mūzikas atsevišķi izdalīta kora un vokālo grupu mūzika, radīta arī tāda jauna kategorija kā «Labākais autordziesmu albums», kurā apkopoti autori, kas paši ir gan mūzikas un vārdu autori, gan savas mūzikas izpildītāji. Atsevišķi izdalīts arī pops un poproks.

Kā atzīst žūrijas komisija,

izdarītās izmaiņas nolikumā ir patiešām veiksmīgas, jo šī sistēma ļauj plašāk atspoguļot Latvijas mūzikā notiekošo

. Protams, aina nav pilnīga, jo ne visi, kas gada laikā izdevuši albumus, tos reģistrē dalībai, taču ir cerība, ka jaunās vērtēšanas sistēmas dēļ nākotnē izdotos darbus reģistrēs arvien vairāk Latvijas mūziķu.

Visi iesniegtie ieraksti tiks nodoti izvērtēšanai žūrijai, kuru pārstāv ap 50 dažādu nozaru pārstāvji. Vērtēšana notiks līdz pat Ziemassvētkiem, kad rezultāti tiks iesniegti apkopošanai auditorkompānijai «BDO».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu