Šona Nikolasa Sevidža koncertu Rīgā ievadīs «Starmetis» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

3. martā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā gaidāmo kanādiešu mūziķa Šona Nikolasa Sevidža (Sean Nicholas Savage) koncertu ievadīs vietējā grupa «Starmetis».

Savdabīgās un citādās popmūzikas apvienība radusies 2010. gada vasarā Cēsīs. Sākotnējais kvartets nu kļuvis par trio, kurā starp divām meitenēm muzicē arī viens puika. Ņemot vērā muzicēšanā izmantoto ieroču arsenālu – sempleri, sintezatoru un elektriskās ģitāras, arī uz «Starmeša» daiļradi iespējams attiecināt estētisko apzīmējumu «guļamistabas popmūzika» (bedroom pop – no angļu val.).

Stāstot par sevi, trijotne ir kodolīga: nosaukums simbolizē sauli, līdz šim ir spēlēts gan vietējos un tuvējo kaimiņvalstu festivālos, gan klubos, pašu spēkiem izdoti pirmie ieraksti un šobrīd top jauns minialbums, kam nosaukums jau dots – «I like people». Viss pārējais lai paliek skatuvei. Piemēram, Kaņepes Kultūras centra skatuvei 3. martā.

Kā ziņots iepriekš, marta sākumā ar diviem koncertiem Valmierā un Rīgā pirmoreiz Latvijā viesosies kanādiešu nepopulārās popmūzikas mākslinieks Šons Nikolass Sevidžs - viens no šī brīža Monreālas neatkarīgās jeb reizumis par «dīvaiņu» (weirdo - angļu val.) dēvētās popmūzikas pārstāvjiem. Savu pirmo albumu viņš izdevis 2008. gadā – jau sen izpārdotu ierakstu CD-R matricā. Iespējams, ne gads, ne formāts nebūtu nekas īpašs, ja vien tie kopā neaizsāktu izdevniecības «Arbutus Records» darbību. Bet šī izdevniecība, draugu mūziķu un mākslinieku kopiena, savukārt ir mājvieta gan Klērai Bušērai (Claire Boucher) jeb «Grimes», gan Rīgā viņvasar jau pabijušajiem brāļiem no «Tonstartssbandht», gan šobrīd arvien plašāku aazīstamību gūstošajiem «Tops», «Doldrums», «Blue Hawaii» un citiem. Citiem vārdiem, «Arbutus Records» un arī Šons Nikolass Sevidžs ir personāži, kas pēdējos pāris gadus nes Monreālas un visas Kanādas it kā nepopulārās, bet vienlaikus noteiktās aprindās cienītās un aktuālās popmūzikas karogu.

Šons Nikolass Sevidžs
Šons Nikolass Sevidžs Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertu Kaņepes Kultūras centrā Rīgā iepriekšpārdošanā pieejamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. To cena šobrīd – Ls 6.00. Biļetes uz koncertu Valmierā pieejamas uz vietas kafejnīcā «KAFĒRĪGA» (Rīgas ielā 37).

Starmetis draugiem.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu