Reportāža no Ventspils: uzvar «PeR» (996)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Eirovīzijas nacionālās atlases «Dziesma 2013» fināls ir noslēdzies! Kopā ar TVNET komentē dzirdēto un redzētoTviterī ar vārdu #eirovizija un raksta komentāros! Superfinālā iekļuva trīs dziesmas - Martas Ritovas «I am who I am», Samantas Tīnas balāde «I Need a Hero» un PeR jestrais «Here we go». Rezultātā LNT televīzijas talantu meklēšanas konkursa «Latvijas Zelta Talanti» uzvarētāji - grupa «PeR» ar dziesmu «Here we go» svin uzvaru.

00:24. uzvar «PeR»! TVNET grupai novēl veiksmi!


00:06: Tiek skaitītas balsis

23:42. Marta Ritova izskatās pārsteigta! Sācies superfināla balsojums!


23:28. Balso par savu favorītu arī TVNET! Mēs jautājam - kurai dziesmai jābrauc uz Zviedriju?

23:25. Trīs dziesmas, kas cīnīsies lielajā finālā ir - Martas Ritovas «I am who I am», Samantas Tīnas balāde «I Need a Hero» un PeR jestrais «Here we go».

22:59. Uzstājas viesi.


22:43. Balsošana ir sākusies!

22:40. Šī dziesma ir grupas «PeR» albuma intro jeb ievads. Tieši šādi «Here we go» izskan arī šovakar. Tas ir labs sākums kaut kam lielākam, kaut kam saturiskākam. Vai sūtīsim uz Zviedriju intro!

22:38: Berezina dzied pārliecinoši. Tipisks Top40 EHR stila skaņdarbs. Moderns aranžējums, labs dziedājums. Šī dziesma un izpildījums mums nedarītu kaunu Zviedrijā.

22.35. Intara Busuļa brālis domā, ka viņam ir ļoti seksīga horeogrāfija. Vai arī, jums, dāmas, tā šķiet?


22:34. Mūziķi gaida savu kārtu un vēro notiekošo televizorā. Foto no aizkulisēm.

22:24. Ieva Sutugova - iespējams, labākais fināla dziedājums šovakar. Rotaļīga dziesma par aizņemto meiteni un viņas auksto sirdi. Visticamāk, varētu uzrunāt dāmu auditoriju un filmas «Kabarē» (Cabaret, 1972) fanus.


22:18. Samanta nolēmusi pakāpties augstāk nekā pusfinālā. Finālā viņa stāv uz podesta. Dziedājums no čukstoša līdz dinamiskam. Muzikāli izteikta 1980. gadu balāde Dženiferas Rašas stilā, bet Samantas balss saites ir gana spēcīgas un galvenais - dziesma ir «pareizi uzkonstruēta».

22:12. Liene nolēmusi savu pusfināla priekšnesumu pamainīt un tik ļoti nestaigāt pa skatuvi. Šovakar viņa stāv uz vietas un cenšas panākt kādu iekšēju dinamiku. Diemžēl balss intonatīvi no tā nekļust precīzāka. Arī dinamika pazūd, ja Liene tik statiski stāv.


22:06. Nekas nav mainījies. Infantils vēstījums, infantils, nedrošs dziedājums. Smukas klavieres, tas gan.


22.01. Labs vokāls, taču «Pieneņu vīns» ar savu korporatīvo popfanku vairāk iederētos kādā uzņēmuma ballītē, nevis Eirovīzijā.

21:55. Lai arī «PeR» puiši aicina par šo dziesmu nebalsot, šī ir viena no savdabīgākajām un interesantākajām dziesmām finālā.


21:52. Antra Stafecka dzied intonatīvi tīri. Spageti vesternu ģitāra, blūzīgs ritms, taču ir viena liela problēma - trūkst spēcīga piedziedājuma. Šāda dziesma labāk iederētos kādā mūziklā.

21:47. Dāvids Kalandija un Dināra «Fool in Love» - diezgan vecmodīgi. Orientēts uz Eirovīzijas fanu nostalģijas grupu.


21:41. Niko dziedājums intonatīvi nestabils. Iespējams, saistīts ar to, ka viņš uzstājas pirmais un ir uztraucies.


21:25. Ar 1967. gada latviešu padomju mākslas filmas «Elpojiet dziļi» fragmentu sācies Eirovīzijas nacionālās atlases «Dziesma 2013» fināls. Pirmais priekšnesums - Biruta Ozoliņa, Laima Jansone un DJ Monsta.

19:46. Dziedātājs Niko pirms fināla nodevies meditācijai. Lai saglabātu mieru, viņš savā grimētavā meditē. «PeR» puiši devušies uz viesnīcu nosnausties. Lienes Candy grimmētavā rosās frizieris, savukārt grupa «Headline» pēc ģenerālmēģinājuma sagaida savas mīļotās meitenes, tādējādi uzlādējoties ar mīlestības enerģiju.

19:01. Ventspils «Jūras vārtu» skatuves dēļus iemēģinājis arī viesis no Igaunijas - Otto Leplannds, kas pērn finālā Baku ierindojās sestajā vietā. Tagad viņš ieradies Latvijā, lai piedalītos Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla žūrijā, kā arī atskaņotu finālā savu dziesmu «Kuula».

Otto Leplannds
Otto Leplannds Foto: Uldis Valters

18:04. Eirovīzijas dalībnieki šobrīd atrodas savās ģērbtuvēs un gatavojas lielajam iznācienam.

Liene Candy publicējusi foto no aizskatuves
Liene Candy publicējusi foto no aizskatuves Foto: instagram

16:50. Daudzi Eirovīzijas dalībnieku priekšnesumi ģenerālmēģinājumā izskatījās stīvi. Iespējams, ka mūziķi taupa spēkus vakaram, kad tiks noskaidrota tā dziesma, kas sacels kājās Eiropu, pārstāvot Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē.

16:33. Ventspilī noslēdzies Eirovīzijas nacionālās atlases fināla ģenerālmēģinājums. Kā novēroja TVNET, fināla dalībnieki savās video vizītkartēs atklāja iecienītākos sporta veidus un talantus, lielākos sasniegumus savā dzīvē. Vairāki konkursanti mazliet koriģējuši savu priekšnesumu. Skat. detalizētāk resursos.

15:15. Esam Ventspilī. Šobrīd tuvojas Eirovīzijas fināla ģenerālmēģinājums un šova vadītājs Mārtiņš Meiers iesaka skatītājiem just līdzi saviem favorītiem.

Notiek gatavošanās ģenerālmēģinājumam
Notiek gatavošanās ģenerālmēģinājumam Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Bukmeikeri galveno cīņu šovakar paredz starp Samantu Tīnu un puišu grupu «PeR».

***

Dziesmas skanēs šādā secībā (ar Ramona Glāzes komentāriem)

1. Niko «One»

Tipisks Top40 EHR stila skaņdarbs, kurš šo to nočiepis no Lēdijas Gāgas dziesmas «Judas». Universāls vēstījums par to, ka visi esam viens. Dziedātājs Niko varētu patikt Grieķijas, Maltas un Kipras Eirovīzijas faniem.

2. Dāvids Kalandija un Dināra «Fool in Love»

Šādi popmūzikas dueti ļoti populāri bija 1980. gados. Ja Dāvidam Kalandijam nebūtu tik akadēmiska un pareizi nostādīta balss, iespējams, šim skaņdarbam būtu kādas izredzes. Dziesma varētu patikt Eirovīzijas fanu nostalģijas grupai.

3. Antra Stafecka «When You Are With Me»

Spageti vesternu ģitāra, blūzīgs ritms, taču ir viena liela problēma - trūkst spēcīga piedziedājuma. Šāda dziesma labāk iederētos kādā mūziklā.

4. PeR «Sad Trumpet»

Diez vai Eiropa vēlēsies nodoties šādām skumjām noskaņām (dziesmas nosaukumā iekļauts vārds «sad» - skumjš). Turklāt pārāk uzkrītošas ir atsauces uz Nensijas Sinatras dziesmu «Bang Bang».

PeR: «My baby shot my body down
Oh, and that shot made an awful sound»

Sinatra: «Bang bang, that awful sound
Bang bang, my baby shot me down»

5. Pieneņu vīns «The One»

Grupa «Pieneņu vīns» ar savu korporatīvo popfanku vairāk iederētos kādā uzņēmuma ballītē, nevis Eirovīzijā. Arī dziesma «The One» saturiski smagnējā veidā runā par baiļu aizdzīšanu un diez vai spēs rezonēt Eirovīzijas uzspēlēti pacilātajā šovā.

6. Marta Ritova «I am who I am»

Pārāk infantils vēstījums arī varētu nebūt piemērots Eirovīzijai. Turklāt Martas dziedājums netur līdzi dinamiskajam pavadījumam.

7. Liene Candy «Higher and Higher»

Šī ir viena no «eirovīziskākajām» dziesmām šā gada nacionālajā finālā. Liene var noturēt meldiņu, arī pavadījums ir gana moderns un enerģisks. Vēstījums universāls - par tiekšanos augstāk un augstāk. Dziesma īpaši varētu patikt skandināviem.

8. Samanta Tīna «I Need a Hero»

Vēl viena «eirovīziska» dziesma, kas prātā paliek uzreiz ar pirmo reizi. Muzikāli izteikta 1980. gadu balāde Dženiferas Rašas stilā, bet Samantas balss saites ir gana spēcīgas un galvenais - dziesma ir «pareizi uzkonstruēta». Nav brīnums, ka arī TVNET lasītāji šo dziesmu atzinuši par labāko.

9. Ieva Sutugova «Cold heart»

Rotaļīga dziesma par aizņemto meiteni un viņas auksto sirdi. Visticamāk, varētu uzrunāt dāmu auditoriju un filmas «Kabarē» (Cabaret, 1972) fanus.

10. Headline «Love»

Latviešu atbilde «Maroon 5»? Dziesma dziesmā. Divas pārāk atšķirīgas muzikālas daļas - pants un piedziedājums varētu radīt apjukumu klausītājos.

11. Sabīne Berezina «Upside down»

Vēl viens tipisks Top40 EHR stila skaņdarbs. Moderns aranžējums, labs dziedājums. Šī dziesma un izpildījums mums nedarītu kaunu Zviedrijā.

12. PeR «Here we go».

Šī dziesma ir grupas «PeR» albuma intro jeb ievads. Tieši šādi «Here we go» izskan arī Eirovīzijā. Tas ir labs sākums kaut kam lielākam, kaut kam saturiskākam. Nesūtīsim taču uz Zviedriju intro!

Komentāri (996)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu