Uz Eirovīziju Malmē brauks «PeR» (406)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Sestdienas vakarā, 16. februārī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Malmē cīnījās 12 dziesmas. Superfinālā iekļuva trīs, kas saņēma vislielāko skatītāju atbalstu un augstāko žūrijas vērtējumu. Bet uzvaras laurus plūca LNT televīzijas talantu meklēšanas konkursa «Latvijas zelta talanti» uzvarētāji - grupa «PeR» ar dziesmu «Here we go».

Superfinālā iekļuva Martas Ritovas meldija «I am who I am», Samantas Tīnas balāde «I Need a Hero» un PeR jestrais «Here we go».

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā.

Latvija startēs otrajā pusfinālā 16.maijā.

«PeR» puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām, un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu «Here we go».

Skatītāju balsojumā mirdzošajos tērpos izpildītā «Here we go» ieguva visvairāk balsu un izpelnījās arī lielāko žūrijas atzinību.

«Dziesmas 2013» finālu atklāja jaunais dziedātājs Niko ar dziesmu «One». Otrie finālā uzstājās dziedātāji Dāvids Kalandija un Dināra ar dziesmu «Fool in Love», trešā uzstājās dziedātāja Antra Stafecka ar dziesmu «When You Are With Me», ceturtie bija grupa «PeR» ar dziesmu «Sad Trumpet», piektie finālā uzstājās grupa «Pieneņu vīns» ar dziesmu «The One», bet sestā - dziedātāja Marta Ritova ar dziesmu «I am who I am».

Konkursa finālā kā septītā uzstājās dziedātāja Liene Candy ar dziesmu «Higher and Higher», astotā bija dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu «I Need a Hero», devītā uzstājās dziedātāja Ieva Sutugova ar dziesmu «Cold Heart», desmitie bija grupa «Headline» ar dziesmu «Love», vienpadsmitā uzstājās Sabīne Berezina ar dziesmu «Upside Down», bet finālu noslēdza grupa «PeR» ar dziesmu «Here we go».

Kā vēstīts, bukmeikeri galveno cīņu prognozēja starp Samantu Tīnu un puišu grupu «PeR».

Grupa «PeR» ir piedalījusies finālā arī iepriekšējos gados, un ar katru gadu konkursā viņiem ir klājies arvien labāk, pērn izcīnot piekto vietu. Puišu lielākie trumpji ir atraktīvais priekšnesums un spēja aizraut publiku.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas. Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecnieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

Komentāri (406)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu